Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akpnin, karşısında, üniversite

'Bu Üniversite AKP'nin Karşısında'

Eski 10-09-2008   #1
cansel

'Bu Üniversite AKP'nin Karşısında'

İÜ Rektörü Prof Dr Parlak'tan siyasi iktidara sert mesajlar

İSTANBUL Üniversitesi’nin yeni akademik yılı, üniversitenin Fen Fakültesi’nde düzenlenen törenle başladı Törende konuşma yapan Rektör Prof Dr Mesut Parlak, önümüzdeki aylarda yapılacak rektörlük seçimini işaret ederek, öğretim üyelerini uyardı Prof Parlak, özetle şöyle konuştu:

* EĞİTİM SORUNU: Bugün Türkiye’nin gündeminde bir eğitim sorunu bulunmamaktadır Toplum gelip geçici sorunlara veya yapay problemlere yönlendirilmektedir Özellikle din kisvesi altında, masum istekler olarak ve bir özgürlük talebi gibi gösterilmek istenen şey, aslında geçmişin bir model olarak görülmesi ve istenilmesidir Böyle bir modelin önündeki engel de laiklik olarak düşünülmektedir

* LAİKLİĞE BAKIŞ: Laiklik, alternatifi olmayan bir düşünce ve davranış modelidir Toplumumuz zorla, kılık ve kıyafet tartışması üzerine çekilmiştir, anlamsız gerilim içinde tutulmakta ve buna bağlı laik-antilaik tartışması yaşatılmaktadır Bunların dışında üniversitelerin kılık ve kıyafet tartışmalarının gündeminde olması, istenilen bir eğitim verebilmenin ne kadar uzağında olduğumuzun basit bir göstergesidir

* REKTÖR SEÇİMLERİ: YÖK Genel Kurulu’na bir yıl önce hükümet tarafından atanan bir üyenin, (Prof Yunus Söylet’i kastederek) İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak seçimlerde rektör adayı olacağını savunan Prof Parlak şöyle konuştu: “Bu mudur demokrasi, bu mudur bilimsel özerklik? Hem aday olacaksın, hem bu adayın değerlendirileceği kurulun üyesi olacaksın, hem de siyasi iktidarın tercih ettiği bir kişi olacaksın Böyle bir şey olamaz İstanbul Üniversitesi hiçbir zaman herhangi bir siyasi iktidarın gösterdiği hedef doğrultusunda yürümedi Sizler tercihlerinizle her türlü siyasi hesabı boşa çıkaracak, büyük bir oy farkıyla amacı bu kuruma hizmet etmek olan bir adaya bu onurlu görevi vereceksiniz

‘Bu kürsüde politika yaptırmam’

TÖrenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof Dr Parlak, açılış törenine Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakanı davet etmediğini belirterek, “Burası bir eğitim kurumu Burada kürsüye çıkarıp, kimseye politika yaptırmam” dedi

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : 'Bu Üniversite AKP'nin Karşısında'

Eski 10-09-2008   #2
merve16

LAİKLİĞE BAKIŞ: Laiklik, alternatifi olmayan bir düşünce ve davranış modelidir Toplumumuz zorla, kılık ve kıyafet tartışması üzerine çekilmiştir, anlamsız gerilim içinde tutulmakta ve buna bağlı laik-antilaik tartışması yaşatılmaktadır Bunların dışında üniversitelerin kılık ve kıyafet tartışmalarının gündeminde olması, istenilen bir eğitim verebilmenin ne kadar uzağında olduğumuzun basit bir göstergesidir

Sadece gülüyorum :sm_biggrin:

Eski 10-09-2008   #3
Ötenazi

Gülmeye gerek yok ki gerçekler çok acı bencede eğitimin siyasete karışmaması şart :/
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #4
merve16

karıştıranlara söyle onu o zaman
hem siyaset yaparlar hem de eğitimle karıştırlımamalı derler ben ona güldüm zaten

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #5
sudenaz

neden o zmn insanalr dinini tam yaşamak istediğinde siyasi araçdir bu diye gösteriyorlar?

bi kerede muhalefet olma cansel=)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #6
Ötenazi

Dini yaşatmaktan kastınız nedir?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #7
sudenaz

yorumlayıp uzatmak istemiyorum neyi kasteddiğimi iyi biliyorsun çünkü
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #8
Ötenazi

Peki akpnin karşısında olmak dinin karşısında olmak mıdır? Dinin savunucusu akp mi? Eğer birkaçtane insana kaldıysa bu görev :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #9
sudenaz

biz öyle birşey demiyoruz siz öyle lanse ediyorsunuz uzatmak istemiyorum mehmet mücadeleden kastım buydu durmuycağını biliyorum senin çünkü=)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #10
merve16

her neyse arkadaşlar bu konuyu fazla uzatmayalımAKP nin karşısında olmak dinin karşısında olmak değil ama diğer partiler dini alet ediyorlar BENCEAma AKP gerçekten dini yaşıyor BENCE
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #11
Ötenazi

Durmak bize yakışmaz özgür bir ülkede özgür fikirlere dur demek anlamsız,manasız,mantıksız BENCE =)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-09-2008   #12
sudenaz

BENCEDE uzatmayalım=) deniz gezmiş konuştu gibi geldi bir an=)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com