![]() |
Tevbe Kapısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe KapısıYükümüzü hafifletecek, mesafeyi kısaltacak, bize umut aşılayacak, geçmişin açıklarını kapatacak ve bunalımlardan acilen çıkış sağlayacak kapılar var ![]() Kimini biliyor, yapıyoruz, ama kıymetini idrak edemiyoruz; kimini de bilemediğimiz için yapmıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapıldığında cennete götürecek 6 husus: Hz ![]() "Siz bana altı şeyi garanti edin ben de size cenneti garanti edeyim ![]() -Konuştuğunuzda doğru konuşun, -Söz verince sözünüzde durun, -Emanete riayet edin, hıyanet etmeyin, -Fercinizi koruyun, -Gözünüzü kollayın, -Elinize dikkat edin" Biri bile yeter olanlardan niceleri var ![]() ![]() ![]() Eziyetlere, zorluklara tahammülün karşılığı cennet, evlat acısı ile yanmanın karşılığı cennet ![]() ![]() ![]() İslam örter İslam şirki, küfrü, Peygamber'le ile savaşmayı bile örter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tevbe'nin 5 şartı! 1) Tevbe Allah'tan korkulduğu için olmalıdır, 2) Günaha son verilmelidir, 3) Geçmişe derin bir pişmanlık duyulmalıdır, 4) Aynı günahın tekrar edilmemesine ciddi bir karar verilmelidir, 5) Tevbede sadakat olmalıdır ![]() Haccın karşılığı cennettir Yeter ki hac layıkıyla idrak edilsin ![]() "Üç kişi Allah'ın garantisi altındadır: Allah'ın mescitlerinden bir mescide çıkan adam, Allah yolunda gazaya çıkan adam ve hacca çıkan adam" Hastalık bile günahlara kefaret Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Kul hastalandığında Allah meleklerine şöyle vahy eder: 'Ben kulumu bağlarımdan bir bağla bağladım ![]() ![]() Üç çocuk bir cennet Efendim ![]() Kırk gün mescitte ve birinci safta olan kurtuldu Kırk gün cemaatle namaz kılmaya devam eden eğer iftitah tekbirini de imamla beraber alıyorsa kurtuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah namazını ve ikindi namazını kaçırmayan da kurtuldu "Güneş doğmadan ve güneş batmadan önceki namazı kaçırmayan biri ateşe girmez" (Müslim) Bir yetime kefil ol kurtul Resûlullah (sav) iki parmağını kaldırıp, aralarını açarak şöyle buyurdu: "Ben ve yetime bakan cennette böyle olacağız" (İki parmağın birbirine yakınlığı kadar yakın olacağız) (Buhari) Kadın cennetin şanslısı "Kadın beş vaktini kılar, ayını oruç tutar, namusunu korur ve eşine itaat ederse; cennetin hangi kapısından istiyorsa o kapısından girer" (İbni Mace) Cihadın tamamı cennet Elle, dille, kalemle, malla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cihad, Allah için nerede olursa olsun, her zaman bir şeyler yapmanın adıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel ahlâk cennete götürür Ebu Hureyre (ra) Resûlullah (sav)'e, cennete en çok neyin soktuğunu sorduklarında, 'Allah korkusu ve ahlâk' diye cevap verdiğini, cehenneme en çok neyin soktuğunu sorduklarında da 'ağız ve ferc' dediğini rivayet etmiştir ![]() 'Selamünaleyküm' diyen cennettedir "Üç kişi vardır üçü de Allah'ın himayesindedir ![]() Evine selamla giren Allah'ın himayesindedir ![]() Mescide çıkan Allah'ın himayesindedir ![]() Cihada çıkan Allah'ın himayesindedir" Şart! Bir işin Allah katında geçerli olması, o işe ibadet denebilmesi ve ondan sevap beklenebilmesinin üç temel şartı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|