![]() |
Ateş Deyip Geçmeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateş Deyip GeçmeyinAbdülaziz Dehlevi, âlim ve veli zattı ![]() İşi, dine hizmet ve gençlere nasihattı ![]() Bir gün, talebesiyle sohbet ederken bu zat, (Dünya)dan bahsederek, şöyle etti nasihat: (Kardeşlerim, dünyanın bilcümle servetiyle, Hiç bir değeri yoktur ind zerre bile ![]() Sinek kanadı kadar kıymeti olsa idi, Onlardan, kâfirlere, bir yudum su vermezdi ![]() Gerçi bazı kâfirler, zengindir, malları çok ![]() Ama hiç o malların, ind kıymeti yok ![]() Allah, dünya malına kıymet vermediğinden, Hiç sevmediklerine veriyor bu nimetten ![]() Ama onlar, Cennetten tam mahrum olacaklar ![]() Cennetin, kokusunu bile duyamayacaklar ![]() Kâfirlere verilen o mallar, ahirette, Onların azabını arttıracak elbette ![]() Müslüman olanlar da, malının zekatını, Vermezse, ahirette yüklenir azabını ![]() Zekatı verilmeyen o mallar, o paralar, Mahşerde ateş olup, sahiplerini yakar ![]() (Ateş) deyip geçmeyin, ona hiç dayanılmaz ![]() Bir kibrit alevine elinizi tutun az ![]() Su biraz çok ısınsa, abdest alamıyorum ![]() (Ya Rabbi, bu insanlar nasıl yanar?) diyorum ![]() Şimdi bazı insanlar, bir parçacık menfaat, Uğruna, Cehenneme sürükleniyor, heyhat! Kalpten dünya sevgisi çıkmadıkça velhasıl, Hakiki saadete, olamaz kimse vasıl ![]() Bu, hele bu zamanda çok çetin ve müşkildir ![]() Bu, çok ibadet ile olacak şey değildir ![]() Çok oruç tutmak ile ve kılmakla çok namaz, Kalpten, dünya sevgisi, yine çıkarılamaz ![]() Bunu elde etmenin, bir yolu var ki şu an, O da, bu saadete, bu nimete kavuşan, Bir Allah adamını sevip, ona uymaktır ![]() Kendi aklını atıp, ona tâbi olmaktır ![]() Çünkü o büyüklerin, doğrudur her işleri ![]() Onlara tâbi olmak, kurtarır kişileri ![]() Zira bir vasıtaya bindiğinde bir kimse, Ona tâbi olmalı, sürücüsü kim ise ![]() Mesela bir gemiye binerse biri şayet, Geminin kaptanına tâbi olur o elbet ![]() Tâbi olmayacaksa, binmesin gelip buna ![]() Bindiyse, uymalıdır geminin kaptanına ![]() Eğer müdahaleye kalkarsa, o, ahmaktır ![]() Dinimizin esası, çünkü tâbi olmaktır ![]() Hazret-i Ebu Bekir, kâfirlere dedi ki: (Madem ki O söyledi, doğrudur elbette ki ![]() (Edeb)in bir tarifi, itiraz etmemektir ![]() Büyüklerin emrine, hemen peki demektir ![]() |
![]() |
![]() |
|