Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydalari, zikrin

Zikrin Faydalari

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zikrin Faydalari

ZİKRİN FAYDALARI

1 Zikreden insanlar şeytanı kovar, onun belini kırar, işe yaramaz hale getirir Zikreden kulun yanına şeytan sokulamaz Allah ism-i şerifindeki ateş, şeytanı yakan bir ateştir Allah ismini anan insanın yanına şeytan sokulamaz
2 Allah-u Teàlâ, zâkir kulundan râzı olur Allah razı olduktan sonra, daha ötesi kalmamıştır Allah diyen insandan Allah-u Teàlâ hoşnud oluyor Onun için en büyük nîmet Allah-u Teàlâ'nın zikridir
3 Zikir kalbden gam, kaygı, gussa ve kederleri giderir Zikreden insan gam, gussa keder nedir, bilmez
4 Zikir kalbe ferah, sürûr ve genişlik verir Allah dedikçe kalbde inşirah hasıl olur İnsan sıkıntı bilmez, kalb genişliği olur
5 Zikir kalbi ve yüzü nurlandırır Allah diyen insanların yüzlerinde bir nur vardır
6 Zikir rızkı da celb eder Allah-u Teàlâ'nın ismini anmak suretiyle rızkın bollanır, genişler Cenâb-ı Hak esbâbını halk eder, kolaylıkla ve rahatça merzuk olursun
7 Ruh-u İslâm olan zikri yapan zâkire, Allah-u Celle ve A'lâ sevgisini ihsân eder
8 Zikrullah tevbeyi îrâs eder Bu da Allah-u Celle ve A'lâ'ya rücu' için kalbine te'sir eder Sığınacağı yeri, ilticâgâhı ve kalbinin kıblesi Allah olur
9 Zikrullah kalbe cilâ verir, paslarını giderir Kalbin pası, gaflet ve hevâsına uymaktır İnsan, canı ne isterse öyle yapıyor; o kalbe pas getirir Cilâsı da, tevbe, istiğfar ve zikrullahtır
10 Zikir, kul ile Hàlik arasındaki vahşeti, korkuyu giderir Hak Sübhànehû ve Teàlâ Hazretleri'yle ünsiyet peydâ eder
11 Zikir, dilin gıybet, nemîme, yalan, fuhuş, boş ve faydasız sözlerden korunmasına sebep olur Çünkü Allah diyorsun, meşgulsün, boş laf söylemeye vakit bulamıyorsun Allah demezsen tabii, dedikoduya başlayacaksın Gıybet de girecek, fuhuş da girecek, zem de girecek, her şey olacak Bir sürü günahla çekilip gideceksin Onun için, sen dilini Allah-u Teàlâ'nın zikrinden kat'iyyen ayırma!
12 Zikir ibadetlerin en kolayıdır ve en büyüğü ve efdalidir
MEHMED ZÂHİD KOTKU HZ(ra)

Sevgili Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu:

Allah Azze ve Celle buyuruyor ki:

“Ben kulumun bana olan zannının yanındayım Beni zikrettiği zaman da ben onunla beraberim O beni gönlünden zikrederse, onu gönlümden zikrederim Cemaat arasında zikrederse, onu o cemaatten daha hayırlı bir cemaat arasında zikrederim Bana bir karış yaklaşırsa; ben ona bir arşın yaklaşırım O bana bir arşın yaklaşırsa; ben ona bir kulaç yaklaşırım O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim

Sahîh-i Müslim Hadis no:2675

HERKES KORKTUGUNDAN KAÇAR YANLIZ ALLAH TAN KORKAN O' NA YAKINLASIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com