Ali Erkan Kavaklı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Erkan KavaklıBugün Ali Erkan Kavaklı'nın konferansına katıldık öğrencilerimizle birlikte ve kendisinden çok etkilendik Çok değerli bir insanı, eğitimciyi, yazarı tanıma fırsatı bulduk İmkan bulursanız konferanslarına kesinlikle katılmanızı tavsiye ediyorum Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla kendisine hayran kaldık Allah yolunu açık etsin ve başarılarının devamını nasip etsin![]() ![]() 1952 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Kavak köyünde doğdu İlkokulu Kavak’ta, orta ve liseyi Konya’da okudu 1971 yılında liseden mezun olunca İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine girdi, 1976 yılında fakülteden mezun oldu ve öğretmenliğe başladı Hatay, Sivas, Divriği, Suşehri, Çanakkale ve İstanbul’daki çeşitli okullarda, altı yıl da Almanya’da edebiyat öğretmenliği yaptı![]() Yazı hayatına hikâye ile başladı, ilk hikâyesini 1974 yılında yayınladı Daha sonra çeşitli dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı Halen Vakit’te haftalık yazılar kaleme alıyor ve çeşitli dergilerde yazıyor![]() 1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açtığı imtihanı kazanarak Almanya’ya gitti, altı yıl orada kaldı, Almanca öğrendi, “Alman edebiyatı” ve “modern literatür” ile ilgili kurs ve seminerler takip etti Hâlen bir lisede mesleğini sürdürüyor ve kişisel gelişim ve eğitim seminerleri veriyor Almanca ve Arapça bilen yazar, iki çocuk babası Liselerde okutulan edebiyat, dil bilgisi ve kompozisyon kitaplarını hazırlayan komisyonda görev aldı, komisyon başkanlığı yaptı Kavaklı sanat anlayışını şöyle açıklıyor:“Sade bir dille, insanların ve insanlığın problemlerini ele alan roman ve hikâyeler kaleme alıyorum Postmodern bir tavırla yazıyor, revaluasyonerist bir üslûbu benimsiyorum İnsanları kötüden iyiye, çirkinden güzele değiştirmek,barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmek istiyorum İnsanları melekleştirebilirsek dünyayı cennete çevirebileceğimize inanıyorum Bu maksatla yazıyorum Gerilimli, heyecanlı ve vakaya dayalı roman ve hikâye yazıyorum Başarı ve eğitim kitaplarıyla insanımızın başarısını artırmak için çalışıyorum ”Bugüne kadar 685 konferans veren kavaklı, 45’ten fazla kitap yazdı ALDIĞI ÖDÜLLER Eğitim dalında “yılın en iyi köşe yazarı” seçildi (2004) “En çok eğitim konferansı veren ve eğitim kitapları en çok satılan yazar” ödülü aldı (2008)“İntikam” romanı, Tuzla Belediyesi roman yarışmasında ödül kazandı “Avrupalı Mevlevî” adlı hikâye Esra Film’in açtığı yarışmada “jüri özel ödülü” aldı (1997)“Tante Ruth” adlı hikâye ile Kültür Dünyası dergisinin(1988); Yemin hikâyesi ile Yeni Düşüncedergisinin açtığı yarışmada ödül aldı (1982)“Sacayağının Ayakları” isimli makalesi Yeni Asya Gazetesi’nin açtığı makale yarışmasında birinci oldu (1977) Avrupa Yazarları Kompozisyon Yarışmasında ödül kazandı (1993)İnsanlık Ayağa Kalk ve Başkaldırıyorum isimli romanları Türkiye; Hicran, Mafya Kıskacında Vurgun, İtiraf Ediyorum ve İntikam ise Vakit gazetesinde tefrika edildi ![]() Kişisel gelişim ve eğitim kitapları 1 Başarıya Götüren Yol 2 Öğretmeni Başarıya Götüren Yol 3 Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları 4 Başarı İnanç İşidir5 Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı 6 Yüzyılın En Büyük Pedagojik Yanlışı Karma Eğitim 7 En Sevilen Öğretmen Hz Muhammed 8 Derdimi Seviyorum9 Başarının Manevî Dinamikleri ve Bediüzzaman10 Yüreğini Ateşle (Başarılı insanların hayat hikâyeleri)Romanları 1 Gülü Koklayamadım 2 Alman Doktor 3 İnsanlık Ayağa Kalk 4 Başkaldırıyorum 5 Hicran6 Gecenin Siyah Kalbi 7 Umudun Rengi Soldu 8 Mafya Kıskacında Vurgun 9 İtiraf Ediyorum 10 İntikam 11 Cehennem Vadisi 12 Hançer Saplı Yüreğimde 13 Çığlık 14 Kader Kapımı Çaldı 15 Gülen Öğretmen 16 Bilge Öğretmen17 Zorluklar Sırtıma Binin18 Ergenekon’un ŞifreleriHikâyeleri: 1 Avrupalı Mevlevî 2 İslâm’a Gönül Verenler 3 Yemin 4 Gönülleri FethedenlerŞiir Seçkisi: 1 Güldeste 2 Sevdalı ŞiirlerDers Kitabı: 1 Türk Dili ve Edebiyatı, 2 Dil Bilgisi, 3 KompozisyonAli Erkan Kavaklı |
|
|
|