![]() |
“İbadetlerimden Zevk Alamıyorum, Neden?” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “İbadetlerimden Zevk Alamıyorum, Neden?”Kalıbını Secdeye, Kalbini Kıbleye Bırak” İÇİNDE bulunduğun ve şikayet ettiğin durum, çoklarınca paylaşılan bir sorun ![]() ![]() ![]() Öncelikle “ibadetten zevk alabilme” üzerinde biraz duralım istersen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha açıkça söylemem gerekirse, ibadetlerden zevk alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuyla ilgili bir diğer nokta da şu: Namazdan alınan ruhi zevkte mertebe vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu unutma ki, namaz konusunda önemli olan, namaz dairesi içinde olabilmek ve kalabilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana, son olarak, ‘huzur’ ya da ‘huzurda olmak’ diye ifade edilen kavramdan bahsetmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() İşte buna, ‘huzurda olmak’ deniyor ki, mü’minin yaptığı hareketler ve söylediği sözlerden gerçek anlamda lezzet alması, bu şartın yerine getirilmesiyle mümkün biraz da ![]() ![]() Doktor Şifa zafer yayınları |
![]() |
![]() |
![]() |
“İbadetlerimden Zevk Alamıyorum, Neden?” |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “İbadetlerimden Zevk Alamıyorum, Neden?”Orjinal Yazarı İmanım ya Rabb ALLAHU TEALA hepimize huzurda olma şuuruyla yaşamayı nasip etsin ![]() Amin ![]() ![]() ![]() ![]() Namazın kılınışından alınan ve alınamayan zevk ve hazz hususlarına değinilmiş genelde ![]() ![]() ![]() ![]() Evet kardeşlerim, Namaz insanı günde beş defa Allah’ ın huzuruna çıkardığı için, kötülüklerden ve günahlardan koruyucu bir etkiye sahiptir ![]() Mü'min, gerçekten Namaz ile Mevla'sının huzuruna çıktığına inanırsa nasıl kötülük yaparki ![]() ![]() Hem günde beş defa Allah’ın huzurunda el bağlayacaksın, hem de O’nun yasakladığı işleri rahatlıkla yapacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kişi hem namaz kılıyor , hem de Allah’ın yasakladığı kötülükleri yapıyorsa o , namaz gerçek manasından uzak demektir ![]() ![]() ![]() ![]() :-025 “ Namaz insanı her türlü kötülüklerden ve günahlardan alıkoyar ![]() ![]() ![]() Demek oluyor ki , namaz kişiyi ve dolayısıyla toplum hayatını kötü, çirkin ve pis işlerden koruyan bir engeldir aynı zamanda ![]() ![]() Kaza Namazlarımız var ise bunlarıda bir an önce ödemek lazım, bu Namazlerın diğerlerinden tek farkı zamanının geçirilmiş olması ![]() ![]() Mevlam affetsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|