|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alimi, bilgilisi, insanların, istiyorum, olmak |
![]() |
Ben İnsanların En Alimi, En Bilgilisi Olmak İstiyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben İnsanların En Alimi, En Bilgilisi Olmak İstiyorumEy ALLAH’ın Peygamberi! Ben insanların en alimi, en bilgilisi olmak istiyorum ![]() ALLAH’tan çok korkup takva dairesi içine girersen insanların en alimi olursun ![]() İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun ![]() İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() İnsanların en hayırlısı, faydalı olandır ![]() ![]() İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun ![]() İnsanlar içinde ALLAH’a en yakın, O’nun en has kullarından olmak istiyorum ![]() ALLAH’ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman ALLAH’ın en has kulu olursun ![]() Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum ![]() ALLAH’a, O’nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O’nu görmesen de O seni görüyor ![]() İmanımı kemale erdirmek istiyorum ![]() Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer ![]() ALLAH’ın emirlerine itaat eden itaatkâr kullarından olmak istiyorum ![]() ALLAH’ın farzlarını yerine getir, itaat edenlerden olursun ![]() ALLAH’a günahlarımdan arınmış, tertemiz olarak gitmek istiyorum ![]() Cünüp olduğunda tertemiz olacak şekilde gusül abdesti al, kıyamet günü üzerinde hiçbir günah olmaksızın ALLAH’a kavuşursun ![]() Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum ![]() Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun ![]() Rabb’imin bana merhamet etmesini istiyorum ![]() Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; ALLAH da sana merhamet etsin ![]() Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için ALLAH’a yalvarırsan günahların azalır ![]() İnsanların en kerimi olmak istiyorum ![]() ALLAH’a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun Rızkımın bol olmasını istiyorum ![]() Temizliğe devam edersen rızkın bol olur ![]() ALLAH ve Rasulü tarafından sevilmek istiyorum ![]() O zaman ALLAH ve Rasulü’nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme ![]() ALLAH’ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum ![]() Kimseye kızmazsan ALLAH’ın gazabından ve kızmasından kurtulursun ![]() Duamın kabul edilmesini istiyorum ![]() Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur ![]() ALLAH’ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum ![]() Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın ![]() ALLAH’ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum ![]() Kardeşlerinin ayıplarını örtersen ALLAH da senin ayıplarını örter ![]() Benim günahlarımı ne siler? Gözyaşların, hudûun (saygıyla ALLAH’a kulluğun) ve hastalıklar ![]() ALLAH yanında hangi iyilik daha faziletlidir? Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza ![]() ALLAH yanında en büyük günah hangisidir? Kötü ahlak ve ALLAH’ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik ![]() Rahman ALLAH’ın gadabını ne dindirir? Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek) ![]() Cehennem ateşini ne söndürür? Oruç ![]() |
![]() |
![]() |
|