![]() |
Hangi Harf Neyi Anlatır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Harf Neyi Anlatır...Ayın harfi, cim harfi bir insanın heybetini, azametini, dinçlik halini ortaya koyan harflerdir ![]() Elif harfine baktığımız zaman, latif, ince, boylu poslu bir harftir ![]() hanımefendinin zarafetini ve insanın tevazuunu ifade eder ![]() yönden elif harfi bir insanın namazda kıyamdaki duruşunu gösterir ![]() Vav da insanın tesbih ve zikir halindeki duruşunu ifade eder ![]() Büsbütün Cenab-ı Hakk'ın karşısında mahviyete bürünmüş, kendisini gizlemeye çalışmıştır ![]() Nun ne diyor? Üstündeki nokta ‘Rabb’im, ben senin için yandım, bittim' demektir ![]() Noktayı aşağıya alalım, 'be'ne diyor? Be besmelenin başlangıcı ![]() senin isminsiz yola çıkamam ki ![]() verdin, der ![]() ![]() Kef'e bayılırım ben ![]() Duruşuyla asildir ![]() gösterir ![]() ![]() dengesizlik var mı? Her şey bir denge içinde, her şey bir ölçü içinde ![]() Kendinizi ayarlayınız ![]() ![]() hatırlatır ![]() Ya 'lamelif'in sevimliliğine ne demeli? Lamelif bütün uzaydaki gezegenleri, arştan, arza ulaştıran bir yoldur ![]() Hani havada uçakların geliş gidiş yolları belli ![]() ilhamların, insana gelecek güneş enerjisinin toprağa gidişinin, hepsinin bir yolu vardır ![]() ![]() Peki mim? Mim, Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam)'i hatırlatır ![]() kıvrımlı estetik duruşuyla insanın bütün vücut hareketlerini ![]() köşeli değil ![]() ![]() bilince, ona göre kompozisyon yapar ![]() Bir hat sanatkarı harfleri de bilmeli, manayı da ![]() ![]() hafız olacak, ya Kur'an'ı çok iyi okuyacak ![]() istiflerden bir şey çıkartamaz ![]() |
![]() |
![]() |
|