![]() |
Burada Ağlamak Faydasizdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burada Ağlamak FaydasizdirBir gün Peygamber efendimiz Cebrail aleyhisselâma Cehennemi sordu ![]() Cebrail aleyhisselâm da uzun uzun Cehennemi anlattı ![]() ![]() *Ey Cebrail, böyle şiddetli, felâket yere benim ümmetim girecek mi? *Evet ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber efendimiz çok ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimizin dışarı çıkmayışının üçüncü günü hazret-i Ebû Bekir kapısının önüne gelerek ![]() *Resûluüahı görmek mümkün mü? diye seslendi ![]() ![]() Sonra hazret-i Ömer gelip, aynı şekilde söyledi ![]() ![]() Sonra Selmân-ı Fârisî hazretleri geldi ![]() ![]() ![]() *Ey Allah'ın Resulü ben kızınız Fâtıma, dedi ![]() Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmış ümmeti için ağlıyordu ![]() Hazret-i Fâtıma, kapı açılıp içeri girince babasının ağlamaktan yüzünün sarardığını, avurtlarının çökmüş olduğunu gördü ![]() *Babacığım size böyle ne oldu? diye sordu ![]() Peygamber efendimiz buyurdu ki: *Ey Fâtıma, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarını anlattı ![]() ![]() Sonra Hazret-i Fâtıma, ümmetinden günah işliyenlerin Cehenneme nasıl gireceklerini sordu ![]() *Günahkârlar tutulup Cehenneme götürülürken, "Yâ Muhammed" "Yâ Muhammed" diye bağırarak giderler ![]() ![]() Melekler: *Sizler kimlersiniz, diye sorduklarında *Biz, kendilerine Kur'ân inmiş olanlardan ve Ramazan'da oruç tutanlardanız, derler ![]() Melekler de: *Kur'ân-ı kerîm Muhammed aleyhisselâmın ümmetine inmiştir, derler ![]() Bunun üzerine Peygamber efendimizin ismini hatırlayıp *Bizler Muhammed aleyhisselâmm ümmetindeniz, derler ![]() Melekler de: *Kur'ân-ı kerîmdeki Allahü teâlâya âsi olan kimselerin hâllerini bildiren âyetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar ![]() Onlar da: *Vardı fakat gaflete geldik, -şeytana uyduk, derler ![]() Hâllerine çok üzülürler ![]() ![]() ![]() Sonra melekler onlara derler ki: *Bu ağlamanız boşunadır ![]() ![]() ![]() Sonra meleklere emir gelir: *Atın onları Cehenneme! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|