08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyada Sadece İki Millet Vardir
DÜNYADA SADECE İKİ MİLLET VARDIR
Bilindiği gibi, dinin bir manası da millettir Dine Millet denilmesinin sebebi; insanlar onun üzerinde ictima ettikleri içindir (Mir'atü'l İslam (İskilipli Atıf Hoca) Sh: 1-2, İST/ 1332) Başka bir ifadeyle Allah'ın kullarını düşmanlık duygularından arındırıp kardeş yaptığı içindir Dolayısıyla yeryüzünde bir İslam milleti vardır, bir de küfür milleti vardır İslam'dan başka hak din, geçerli nizam olmadığmdan İslam'ın karşısında yer alanların tümü tek millettirler
İslam, kafirlerin tümünü reddeder Bazı kafirlerin küfrünü reddedip, bazı kafirlerin de küfrünü kabul etmek, küfürdür AIlah-u Teala, kendi peygamberine ve peygamberine tabi olanlara kafirlerin küfrünü toptan reddetmeyi emrediyor:
"(Ey Muhammed!) de ki: Ey kafirler,"
"Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam "
"Benim taptığıma da sizler tapmazsınız "
"Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim "
"Benim taptığıma da sizler tapacak değilsiniz " (Kafirün Suresi 109/ 1-5)
"SİZİN DİNİNİZ SİZE, BENİM DİNİM BANADIR " (Kafirün Suresi 109/6)
Görüldüğü gibi kafirler küfürleriyle birlikte toptan reddedilmişlerdir Bir insan ya hak din olan İslam dinine teslim olup "İslam Mileti"nden olacak, veya küfrî sistem ve rejimlerden birisine tabi olup "Küfür Milleti"nden olacaktır
İslam Milleti ile Küfür Milleti arasında üçüncü bir milleti aramak, başlı başına bir kafirliktir Kavmi kafir olanların kafirlerden olmaları gerekmez Aksine kavmi kafir olanların kendi kavimlerinden ayrılmaları gerekir Aksi takdirde kişi kendi din ve imanını kaybeder Dünyada sadece iki millet'in yani İslam ile Küfür Milleti'nin varolması; kişinin kavmine göre değil, dinine göre safını belirleyip seçmesini zorunlu kılan bir hakikattır
Şehit Seyyid Kutub (Rh a ) şöyle diyor: "Şurası muhakkak ki, cahiliyet cahiliyettir, İslam İslamdır Aralarında çok büyük farklar vardır Gidilecek yol bütünüyle cahiliyetten çıkıp ve yine bütünüyle İslama girmektir Takib edilecek metod bütün şekilleriyle cahiliyetten sıyrılıp çıkmak ve bütün emirleriyle gelip İslama sığınmaktır
Yolda atılacak ilk adım dava adamının cahiliyet sisteminden, nizamından ve hareketlerinden tam olarak sıyrılıp ayrılması ve bunun şuuruna ermesidir Yolun ortasından buluşma imkanı birakmayacak kadar ayrılmak Cahiliyet ehlinin ancak tamamen cahiliyetlerinden çıkıp bütünüyle İslama girmeleri halinde yardımlaşabileceklerini kabul ederek bunun dışında bir dayanışma imkanı bırakmayacak kadar ayrılmaktır Yağma yok Taviz vermek yok Yolun ortasında buluşma yok, cahiliyet ne kadar iddia ederse etsin anlaşma yok Bu şeklin, dava adamının şuurunda kesin olarak yeretmesi konulması gereken ilk temel taştır Dava adamı kendisinin ayrı bir yolda öbürlerinin ayrı bir yolda olduğunu kabul etmelidir Onların kendilerine göre dinleri kendinin de kendine göre dini olduğunu, onların kendilerine göre yolları kendinin de kendine göre yolu olduğunun şuuruna ererek anlamalıdır Gittikleri yolda birlikte tek bir adım dahi atamayacaklarını kabul etmelidir Onun vazifesi kendi yolunda yürümektir Hiç taviz vermeden ve kendi dininden az veya çok fire vermeden Tam olarak uzaklaşmak, kesin olarak ayrılmak ve açıkça kestirip atmak " (Fizilal-il Kur'an (Seyyid Kutub) C: 6, Sh: 3992, Beyrut/1982) İslam'ı red ve inkar edenlerin içerisinde kalmayı İslam miletti'nin varlığına indirilen bir darbe kabul edip ayrılmaktır Küfür milletinden ayrılmayan ve gönüllü olarak onların içerisinde kalan bir kimse, İslam miletinden değildir Aksine küfür milletindendir
"SİZİN DİNİNİZ SİZE, BENİM DİNİM BANADIR" ayet-i celilesinin bize öğrettiği şey şudur: Dünyada iki din vardır; Hak ve Batıl Dünyada iki millet vardır; İslam ve Küfür Renkleri, dilleri, kavimleri, ırkları, mesken ve mekanları değişik değişik de olsa Allah-u Teala'ya ve onun gönderdiği şeriat nizamına iman edenler İslam milletini, Allah-u Teala'yı ve onun gönderdiği şeriat nizamını inkar edenlerde küfür milletini oluştururlar Dolayısıyla diyoruz ki; dünyada binlerce kavim olabilir Ama binlerce millet olamaz Millet sadece iki tanedir İslam Milleti, Küfür Milleti  
Sonuç olarak mümin için din İslam'dır, nizam İslam'dır, yol İslam'dır, millet İslam'dır İslam'ın dışındaki din küfür, nizam küfür, yol küfür, millet küfür
|
|
|