Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muhlama

Muhlama

Eski 10-08-2008   #1
KRDNZ
Varsayılan

Muhlama



KARADENİZ’İN VAZGEÇİLMEZİ: “MUHLAMA”
Muhlama Rize ilinde özellikle içerde, Hemşin bölgesinde peynirin tere yağda eritilmesiyle yapılan sıcak bir yemek Bunun için tereyağının yanı sıra yörede yapılan, pelit şeklinde olan yağsız peynir gereklidir Bolca yağ bir tavada eritilir, içine doğranmış ve üzerine ün ve su serpilmiş peynir atılıp bir süre ısıtılır Sıcak servis yapılır Mıhlama Karadeniz’de başka bölgelerde de bu adla veya değişik adlarla(mesela Ordu'da "yavlaç") yapılmaktadır İsviçre’de yaygın olan peynir fondüsüne benzemektedir Yalnız İsviçre’de, Hemşin'deki gibi yağsız peynir tereyağında eritilmek yerine, yağlı peynir ateşte tavada eritilmektedir


Özellikle yayla zamanları yaylarda konaklayan insanların afiyetle tükettikleri mıhlama, yöreyi ziyaret eden yerli-yabacı turistlerinde ısrarla tadına bakmak istedikleri bir yemek haline gelmiştir Ünlü otellerin dahi menüsüne girmeyi başaran mıhlama, ününü yavaş yavaş Karadeniz sınırları dışına yaymış ve diğer bölgelerde yaşayan insanların da damak zevkine hitap etmeyi başarmıştır Rize Bölge’sinde Ayder Yaylası başta olmak üzere Andon’da ve daha bir çok yerde mıhlamayı en doğal malzemelerle en doğal şartlarda hazırlayıp müşterilerine sunan bir çok mekan vardır Ama eğer bu eşsiz lezzete henüz ulaşma şansınız olmadıysa ya da ille de kendiniz pişirip kendiniz yemek istiyorsanız işte size mini ve pratik bir tarif… Bizden söylemesi, haydi bir de siz deneyin…

Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr tereyağı,
- 150 gr peynir,
- 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Afiyet olsunJ

__________________

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?




Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhlama

Eski 10-08-2008   #2
VANDETTA
Varsayılan

Cevap : Muhlama



Yok ben kesin bu hafta sonu Trabzon'a gidiyorum,Çamlı hemşinde bir mekan biliyorum bi muhlama yapıyorlar burdan kimi götürdümse oraya tekrar gitmek istiyor,muhlama zaten güzel,bide yapan ustası ise beğenmeyecek adam tanımam benUlaşamadığımız yemekleri heleki sevdiğimiz yemekleri akşam akşam gözümüze soktunuz yaa teşekkürler KDNZ
__________________
Milliyetçilik,faşizmin millete yutturulabilir halidir,aksini iddia edenler kendi milliyetçiliğini
savunanlara saygı duysunlar!
Tek çare;Din birliğidir


Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhlama

Eski 10-08-2008   #3
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Muhlama



İşte bunu biliyorumve yapıyorumEline sağlık KRDNZ
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhlama

Eski 10-09-2008   #4
KRDNZ
Varsayılan

Cevap : Muhlama



Bilmeyenler için söylyorum görünüşe aldanmayınız:) Çamlıhemşin'de yaylalarda yapılmış güzel peynirlerden yapıyorlar muhlamayıelbette güzel olacak Zaten muhlamaya lezzet veren peynir Peynir güzel olunca muhlama bi harika:)
__________________

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?




Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhlama

Eski 10-09-2008   #5
[KAPLAN]
Varsayılan

Cevap : Muhlama



Malzemesi de özenle seçildi mi, ortaya olağanüstü güzel bir lezzet çıkıyor :) Kolay yapılan bir yemek gibi görünse de, işin sırrı KRDNZ'inde söylediği gibi peynirinde, ki o peynirinde güzelini heryerde bulmak zor Kısacası köy havası ve köy peyniriyle , sobanın üstünde pişirilen bir mıhlamanın lezzetini unutmanın imkanı yoktur

Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili KRDNZ

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Muhlama

Eski 10-09-2008   #6
bonsoir
Varsayılan

Cevap : Muhlama



mmmm güzel bir yemeğe benziyor tşkrr:notworthy:
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.