Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imanı, korumanın, yolu

İmanı Korumanın Yolu

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmanı Korumanın Yolu

Unutmamak lazım ki, insanoğlu düşmanını hep dışarıda arıyor, hâlbuki düşman onun içinde, nefsi en büyük düşman! Neye düşman; imana düşman

Yılan soksa, akrep soksa ölürüz Zaten ölmeyecek miyiz; ama imanımız giderse sonsuz olarak ölürüz

Zaten öleceğiz; ama imanla ölmek marifettir İmanla ölmenin, imanı korumanın yolu nedir?

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(İmanı korumanın tek yolu vardır, o da birbirimizi sevmektir)
Hazret-i Ebu Hüreyre anlatır:
Bir gün Cenab-ı Peygamber otururken birdenbire tebessüm etti, öyle ki, bütün mübarek dişleri göründü

Ya Resul, hayırdır inş dedim Buyurdu ki:
(Şimdi Rabbimin huzurunda iki kişi var, biri hakkından vazgeçmiyor; (Ya Rabbi bundan hakkımı al), öteki de, diyor ki (Ya Rabbi alacaklara vere vere bitti, bir şey kalmadı, hiç sevabım yok) diyor Öteki de, (Ya Rabbi o halde buna günahlarımı ver, yüklensin!) diyor Cenab-ı Hak (Sağ tarafına bak!) buyuruyor Bakıyor ki, muazzam bir köşk (Bu kardeşine hakkını helal edersen, içindekilerle beraber sana veririm) Adam diyor ki: (Hakkımı helal ettim ya Rabbi, vi ettim, billahi ettim, ver ya Rabbi!)

Bunun üzerine Cenab-ı Peygamber,

(Din kardeşlerinizin arasını bulun! Bak Allahü teâlâ da buldu) buyuruyor

Nasıl buldu, vererek buldu En büyük günah, iki Müslümanın arasını açmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com