![]() |
Allah Beni Affeder |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Beni AffederAllah Beni Affeder Adamın biri Şuayb peygambere: - "Allah benim birçok günahımı ve hatamı gördüğü halde beni lütuf ve keremiyle cezalandırmıyor ![]() Allah-ü Teala Şuayb'a şöyle vahyetti: - "O kulum, ben bu kadar günah ettim de, Allah beni keremiyle cezalandırmıyor, diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şuayb aleyhisselam Allah'ın kendisine bildirdiği sözleri "Allah beni cezalandırmıyor" diyen kimseye söyleyince, o günahkar kimse de güzel tesir uyandı ![]() - "Eğer beni cezalandırıyorsa hani belirtisi?" Şuayb peygamber: - "Ya Rabbi! O adam bu söze karşı savunmada bulunuyor ve Senin verdiğin cezayı bilmek istiyor ![]() Cenab-ı Hak buyurdu: - "Ben settarım, örtücüyüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğütler: * "Allah affeder" deyip günahta ısrar edenler en büyük yanlış içindedirler ![]() * Demir paslandığı gibi kalbler de kararır ![]() Kul bir günah işlediğinde kalbde siyah bir leke oluşur ![]() ![]() ![]() * İbadetin ruhu, özü, ibadetten zevk almaktır ![]() anlayip hemen tevbe etmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|