![]() |
Ateist Gencin Din Adamina Sorulari ≫ Okuyun... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateist Gencin Din Adamina Sorulari ≫ Okuyun...Mevlana Celaleddin-İ Rumi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine onun yanına gittiler ![]() ![]() ![]() ![]() -Sorun, buyurdu ![]() ![]() -Allah var dersiniz ama görünmez göster de inanalım ![]() -Öbürünü sor, buyurdu ![]() -Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz sonrada ateşle ona azab edilecek dersiniz, hiç ateş ateşe azab edermi? dedi ![]() ![]() -Öbürünüde sor, buyurdu ![]() -Ahirette herkes hakkını alacak , yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz ![]() ![]() Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hz ![]() ![]() Soru soran adam, derhal o beldenin kadısına giderek davacı oldu ![]() “Ben soru sormaya geldim, o başıma vurdu” dedi ![]() Şems-i Tebrizi Hz ![]() “Ben sadece cevap verdim” buyurdu ![]() Kadı bu işi açıklamasını istedi ![]() ![]() -Bana Allah c ![]() ![]() ![]() -Ağrıyor ama gösteremem, dedi felsefeci ![]() -işte şanı yüce Allah c ![]() ![]() ![]() -Yine bana şeytana ateşle nasıl azab edileceğini sordu ![]() ![]() ![]() -Yine bana ’bırakın herkesin canı ne istiyorsa onu yapsın’ dedi ![]() ![]() ![]() Felsefeci, bu güzel cevap karşısında mahcup duruma düşüp, söz söyleyemez hale düşer ![]() |
![]() |
![]() |
|