![]() |
Ezan, Duası Ve Ezana Verdiğimiz Değer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezan, Duası Ve Ezana Verdiğimiz DeğerBi demirci hikayesi vardır bilirsiniz ![]() Demirci her ezan okunduğunda olduğu gibi kalırmış ![]() ![]() Ezan okunurken eli havadaysa bitene kadar o şekilde pür dikkat dinlermiş ![]() Sonunda mübarek insan vefat edince tabutunu taşırken ezan okunmuş ve tabutu yerinden kıpırdatamamışlar ![]() Ancak ezan bitmiş o zaman tabutu kaldırabilmişler ![]() Yani öldüğü zaman bile ezana saygısını hissettirmiş etraftakilere ![]() Vesile duası: Allahümme rabbe hazihiddavetti tammeh vessalatil kaimeh ![]() ![]() Ey bu eksiksiz davetin ve kılınacak olan namazın rabbi Allahım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezan okunduktan sonra bu dua okunur sonrada dünya ve ahiretle ilgili istediği duayı eder ![]() Ebu Said el hudri ve Ömer Bin Hattab r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YANİ; Müezzin: Allahu ekber Allahu ekber Biz de Allahu ekber Allahu ekber Müezzin: Eşhedüellailahe ill ![]() ![]() Müezzin: Eşhedüenne Muhammederresulullah Biz de: Eşhedüenne Muhammederresulullah Hayye alassalah ve Hayye alel felah farklı Burada biz: La havle vela kuvvete illa billah diyoruz ![]() Müezzin: Allahu ekber Allahu ekber Biz de: Allahu ekber Allahu ekber Müezzin: Lailahe ill ![]() ![]() ![]() Aişe annemizin bir rivayetinde Resulullah a ![]() ![]() ![]() ![]() Kamette ise kad kametissalah denince: Ekameh ![]() ![]() Abdullah bin Amr r ![]() ![]() Resulullah a ![]() ![]() ![]() Sonra bana selavat getirin ![]() Zira kim ban selavatı şerif getirirse Allah ona on rahmet eder ![]() Sonra benim için vesileyi isteyiniz ![]() O cennette bir makamdır ki ![]() ![]() Bana vesileyi okuyanlara şefaatim haktır’ başka bi hadisi şerifte ‘kıyamet gününde şefaatim ona vacip olur buyurmuşlardır ![]() Bir kimse kuran okuyor yahut tesbih çekiyor yahut hadis okuyor veyahut ilim gibi bişey okuyorsa bütün bunları keser ve müezzine cevap verir ![]() Sonra döner eski haline devam eder ![]() Enes r ![]() ![]() ![]() Rasulullah a ![]() ![]() ![]() O da ‘Sen de onları tekrar et iste ![]() ![]() ![]() Rasulullah a ![]() ![]() ![]() Ezan okunurken yapılan dua ve savaşta insanların birbirini kırarken yapılan dua ![]() Ebu Hureyre R ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir hadis: Namaz için ezan okunduğu zaman şeytan ezanı duymamak için arkasından yel çıkararak kaçar ![]() Diğer bi hadis: Kıyamet gününde müezzinler insanların en uzun boylusu olacaktır ![]() Hz ![]() Müezzin olsaydım işim tamamdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine o adaleti büyük halife şöyle dedi: Hilafet işlerimden ezan okumaya fırsat bulabilsem muhakkak ezan okurdum ![]() |
![]() |
![]() |
|