![]() |
Nefsi Kontrol Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefsi Kontrol EtmekNefsi, her an kontrol altında tutmalıdır ![]() Ondan bir lahza bile, gafil olmamalıdır ![]() Eğer bırakılırsa nefis kendi haline, Acele dönmek ister, kendi şehvetlerine ![]() Tenhada da günahtan kaçmalı ki muhakkak, Herşeyi görüyor ve biliyor cenab-ı Hak ![]() İnsanların, sadece dışını görürüz biz ![]() Lakin içlerini de görür elbet Rabbimiz ![]() Buna, kati olarak inanırsa bir kişi, Edepli, düzgün olur her niyeti ve işi ![]() Zaten inanmayanın, imanı yok demektir ![]() İnanarak isyan da, ne büyük bir cürettir ![]() Zira cenab-ı Allah buyurur ki: (Ey insan! Bilmiyor musun, seni, görüyorum her zaman ![]() Biri, Resulullaha dedi: (Çoktur günahım ![]() Şimdi tövbe edersem, affeder mi Allah’ım?) (Affeder) buyurunca, dedi: (Ya Resul! Ben onları işlerken, görüyor muydu Allah?) (Görüyordu) deyince, bir (Eyvaah!) dedi o an ![]() Ve yıkılıp can verdi, budur haya ve iman ![]() Hadiste buyurdu ki yine Peygamberimiz: (Allah’ı görür gibi ibadet eyleyiniz ![]() Siz görmüyorsanız da, görmektedir O sizi ![]() Sizden iyi biliyor, O sizin içinizi ![]() Allah’ın gördüğüne inanan bir müslüman, Asla yapabilir mi Ona günah ve isyan? Büyüklerden birisi, talebesi içinden, Birini, daha fazla severdi cümlesinden ![]() Diğer talebeleri, buna üzülürlerdi ![]() (Niçin onu daha çok seviyor ki?) derlerdi ![]() Üstadları, onların böyle düşündüğünü, Anlayıp, herbirine bir kuş verdi bir günü ![]() Dedi ki: (Bu kuşları, alın şimdi hepiniz ![]() Kimsenin görmediği yerde kesip geliniz ![]() Gidip, tenha bir yerde kesip geldi herbiri ![]() Lakin o, hiç kesmeden getirdi kuşu geri ![]() Hemen sual etti ki hoca o talebeye: (Sen ne için kesmeden alıp geldin geriye?) Dedi ki: (Bulamadım öyle tenha bir yeri ![]() Zira cenab-ı Allah, görüyor her yerleri ![]() Diğer talebeleri duyunca bunu ondan, Onun üstünlüğünü anladılar o zaman ![]() Cüneyd-i Bağdadi'ye, bir genç gelip bir ara, Dedi: (Çok bakıyorum kadınlara, kızlara ![]() Hiç koruyamıyorum gözümü namahremden ![]() Ne ile kurtulurum acaba ben bu halden?) Buyurdu: (Sen onları görmenden daha fazla, Düşün ki, seni her an görüyor Hak teâlâ ![]() |
![]() |
![]() |
|