Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cennettir, davası, derdi, dermanı, olanın

Derdi Davası Olanın Dermanı Cennettir!

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Derdi Davası Olanın Dermanı Cennettir!

Hala bir yerlerde peygamberi metodla anlatılan İslam; Herkesin birşeyleri dert edindiği günümüzde,
'DERDİM DAVAMDIR'
diyen azınlığın
çabasıdırKiminin boş heveslerini dert edindiği,kiminin dert dediği bahane ile isyana gittiği,kimininde çekilmez denilen dertleri göğüslediği yer değilmi yürekler? peki uğruna gözyaşı dökülen dert bizi gözyaşından daha yakıcı cehennemden kurtarmayacaksa,düşünmeli değil miyiz dert edindiğimiz şeyleri
Kelime-i Şehadet'in asıl manasının ne olduğunu öğrenince insan dinim dediği İslamın dert edindiklerinede yön çizmekte olduğunu anlıyorBenliğini hiç bir vakit öne sürmeden dava diyen bir Önderin,benliği uğruna benliği uğruna kendi kardeşini öldüren ümmeti oldukAdım adım yaklaşan kıyamete bilinçsizce ilerlemekte dünya âlemPervasızca nutuk çekmek çok kolay Yüreğe yerleşmişse eğer İslam,hayata geçmediği yer yoktur hiç bir an
Yüreğimdeki dert öyle bir dert ki nefesim tükensede tükenmemek için çırpınacağım tek derdim bu aslındaRazı olunurmuyum endişesiyle atıldığım bu yolda,çekilen hiç bir acı göze gelmemeli aslındaAçlıktam karnına taş bağlayan Peygamberimin(sav) emaneti bu dava;Dünyalık heveslerim için gönlümede taş bağlamam gerektiğini öğretti bana''Senin uğruna vazgeçemeyeceğim şey yoktur'' diyebilmek yatar derdimin her soluğunda
Herkesleri dertleri ağlatırken benim derdim beni ölümümlede güldürsün istiyorum dualarımlaÖyle bir dert ki feda edilmez şey yoktur sonunda
Derdim;Dertsizliğide öğretsin isterim banaMevlamın için razı olduğu hayatımda,rıza göstermemi tenbihler her durumdaDavam için en büyük zorlukları çeken Önderimin yürüdüğü bu yolda, ar ederim göze gelmez şeylere dert demektende,yorulmaktanda
Sonu vuslat benim derdimin,sevince zor olan bir şey yoktur ya sevdiğim için ömürdür,hayattır davam bana

Hâla dinime küffar saldırmakta,Mü'min insanların evlatlarına Allah unutturulmakta,ufacık çocuklar ahlâksızlığı taç yapmaktaYürüdüğüm sokaklar Efendimin ASM gönderildiği Mekke'yi hatırlatmaktaDilinde LÂ İLAHE İLLAllah'la bir kıyam gerekmekte Mü'min kullaraEfendimin(sav) kapı kapı ebu cehillere yaptığı tebliği geldi aklıma,ama bir bakıyorumda din kardeşinin ayağı kayınca,Müslümanım diyenler kardeşinin elini tutmamaktaTevbe,Hamd alışılmış sözler gibi dillerde dolaşmaktaHalâ "Dava için birşey yapamam"diyen dillere semâ bile haykırıyor Efendimin(sav) emanetineHaydi bir Hüseyin daha gelsin haremin gölgesindenKaç şehit daha düşürecek kim bilir davam yolundaAllah'ın dini muhakkak hakim olacaktırPeki ben sadece bunu seyredenmi olacaktım?
Keyfini düşünen bir asker istemiyor benim davamKeyfini ahirete göndermiştir davama kurban olan
Derdimin davası cennettedir ey Müslüma! derdimin devası cennette
Efendim! Havzının başında meleklerinde beni seninle tanıştırması duâsıyla yürüyorum yolunda

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com