![]() |
Allah İnsani Kuran Üzerinde Düşünmeye Çağirir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İnsani Kuran Üzerinde Düşünmeye ÇağirirALLAH İNSANI KURAN ÜZERİNDE DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIR Onlar hala Kur'an'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar (çelişkiler, ihtilaflar) bulacaklardı ![]() Onlar, yine de o sözü (Kur'an'ı) gereği gibi düşünmediler mi, yoksa onlara, geçmişteki atalarına gelmeyen bir şey mi geldi? (Müminun Suresi, 68) (Bu Kur'an,) Ayetlerini, iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ![]() Belki onlar öğüt alıp-düşünürler diye, Biz onu (Kur'an'ı), senin dilinle kolaylaştırdık ![]() Gerçek (şu ki), o (Kur'an,) elbette bir öğüttür ![]() ![]() Böylece biz onu, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onda korkulacak şeyleri türlü şekillerde açıkladık; umulur ki korkup-sakınırlar ya da onlar için düşünme (yeteneğini) oluşturur ![]() ALLAH'IN ELÇİLERİ, ANLAYIŞI KAPALI OLAN KAVİMLERİNİ DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRMIŞLARDIR De ki: "Size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum ![]() ![]() Kavmi onunla çekişip-tartışmaya girdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|