![]() |
Akilli Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akilli Kimdir?![]() AKILLI KİMDİR? Peygamberi Efendimiz ( sav ) buyurdular ki : “Akıllı, sevdiği kimse için yardım ve cömertlik elini açık tutar ![]() ![]() ![]() Diğer bir Hadis-i Şerif ‘te Peygamber Efendimiz ( sav ) buyurdular ki : “Ahmak ,toprak testi gibidir;yamayı ve tamiri kabul etmez…” Ahmak ile ünsiyet ve dostluk için kendisine yaklaşılsa kibirlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meclisinde bulunmak ,peşinen ayıplanmayı kabullenmektir ![]() ![]() Ahmak , kötülük eder de iyilik ettim zannıyla teşekkürler karşılık ister İyilik eder,kötülük ettim zannıyla özür dileyip bağışlanmasını diler ![]() ![]() ![]() Ahmakların hal ve hareketlerinde basiret ehli için ne kadar ibret ve ne büyük dersler vardır ![]() ![]() ![]() Eski İran hükümdarları akıllı kimseleri ,cezalandırmak için ( bu onlar için büyük ceza sayarak ) cahille aynı yere hapsederlerdi ![]() Bir Hadis : “Seninle münasebeti kesmiş olan akrabanı ziyaret et ![]() ![]() ( mekten çekinme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Akilli Kimdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akilli Kimdir?Peygamberi Efendimiz ( sav ) buyurdular ki : “Akıllı, sevdiği kimse için yardım ve cömertlik elini açık tutar ![]() ![]() ![]() Rabbim akıllı kişilerden eylesin hepimizi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Akilli Kimdir? |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akilli Kimdir?sahabe hayranı Nickli Üyeden Alıntı Peygamberi Efendimiz ( sav ) buyurdular ki : “Akıllı, sevdiği kimse için yardım ve cömertlik elini açık tutar ![]() ![]() ![]() Rabbim akıllı kişilerden eylesin hepimizi ![]() ![]() ![]() (AMİN) - - |
![]() |
![]() |
|