Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alan, Âmentü, Âmentüde, esasları, Îmân, nelerdir, yer

Âmentü Nedir, Âmentü'de Yer Alan İman Esasları Nelerdir?

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Âmentü, her Müslümanın inanması, kabûl edip tasdik etmesi farz olan îman esaslarından ibarettir

Âmentü'de yer alan îman esasları 6'dır ve şunlardır:

1 Allah'a inanmak, 2 Meleklerine inanmak, 3 Kitablarına inanmak, 4 Peygamberlerine inanmak, 5 Âhiret gününe, öldükten sonra dirilmeye inanmak, 6 Kadere, hayır ve şerrin Allah'dan olduğuna inanmak

Âmentü'nün ifadesi şöyledir:

"Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî vel-yevmil-âhiri ve bil-kaderi hayrihî ve şerrihî mini teâlâ vel-ba'sü ba'del-mevt hakkun eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh"
Mânâsı ise şöyledir:

Âmentü billâhi: Ben Allah'ın varlığına, (bir)liğine, eşi ve benzeri olmadığına, bütün yüceliklere sahip ve her türlü noksanlardan münezzeh olduğuna inandım

Ve melâiketihî: Allah'ın meleklerine de inandım

Ve kütübihî: Allah'ın Kitablarına da inandım

Ve rusülihî: Allah'ın Peygamberlerine de inandım

Ve'l-yevmil-âhiri: Âhiret gününe de inandım

Ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî mini teâlâ: Kadere de, bize iyilik ve kötülük, hayır ve şer olarak görünen her şey'in Allah'ın ilmi, kanunu ve yaratmasıyla olduğuna da inandım

Ve'l-ba'sü ba'de'l-mevti: Öldükten sonra dirilmeye (ve dirileceğime) de bütün kalbimle inandım Hepsi hak ve gerçektir

Eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlühû: Ben şehâdet ederim ki, Allah'dan başka hiçbir ilâh ve hakikî ma'bud yoktur ve yine şehadet ederim ki, Hz Muhammed, Allah'ın kulu ve peygamberidir

Bu son cümleye Kelime-i Şehadet, yani, şehadet cümlesi denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com