![]() |
Su Ates Ve Ask |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Ates Ve AskSu, ateş ve aşk dost olmuşlar ve birlikte zaman geçirmeye başlamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ateş ve aşk suya sormuşlar: “Kaybolursan seni nasıl bulacağız?” “Nerede bir şırıltı duyarsanız, beni orada bulabilirsiniz” diye cevap vermiş su ![]() “Peki,” demiş ateş ve aşk, “seni bulduğumuzda bizi hayli özlemiş de olacağına göre güzel bir karşılama hazırlarsın değil mi?” “Elbette!” demiş su şırıltıyla ![]() Serin damlalarıyla ateşin omuzuna dokunmuş: “Dostum, ateş, sen geldiğinde içim öyle ısınır, öyle ısınır ki, sevincimden buharlaşır, uçarım, göğe yükselir, bulut olurum ![]() Ateş bu cevaba çok sevinmiş, daha bir hararetle yanmaya başlamış ![]() Sonra küçük mavi gözlerini aşka çevirmiş: “Sevgili dostum aşk, seni görür görmez koynuma alırım ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk bu cevabı çok beğenmiş ![]() Sonra aşk ve su ateşe sormuşlar: “Seni yitirirsek nasıl buluruz?” “Nerede bir duman görürseniz, bilin ki ben oradayım” demiş ateş de ![]() “Peki, sen bizi nasıl karşılayacaksın?” demiş aşk ve su ![]() Ateş önce sıcacık bir gülümsemeyle suya cevap vermiş: “Dostum su, sen geldiğinde hemen sönerim, senin dostluğunun hatırına yok olur, duman olurum ![]() Ateş bu bu cevabı çok sevmiş, daha bir hararetle yanmayı sürdürmüş ![]() Ateş sonra alev alev dudaklarıyla aşka konuşmuş: “Sevgili dostum aşk, sen geldiğinde daha da içten tutuşurum ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda sıra aşka gelmiş ![]() Ateş ve su birlikte sormuşlar: “Peki sevgili ask seni kaybedersek, nasıl bulabiliriz? Aşkın cevabı oldukça düşündürücüymüş: “Beni kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız ![]() ne mutlu ebedi ve gerçek aşkı bulanlara ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|