![]() |
Musibetler Karşısında Sabr Göstermek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Musibetler Karşısında Sabr GöstermekMUSİBETLER KARŞISINDA SABIR GÖSTERMEK… Bismillahirrahmanirrahim Ey aziz kardeşim, bilmiş olasın ki, Allah kullarına lütfedip sabrı öğretmiş ve teşvik etmiştir… Allahu teale yüce kitabımız da ; “ Ve sizi, biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile, andolsun imtihan edeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahu teala burada bu şekilde bize herşeyi söylerken, hastalığımızın ilacınıda beyan etmiş ve bizlere bu müjdeyide Kuran-ı Kerim de ve Peygamberimizin hadis-i şerifleriyle göstermiş… Nasıl mı ? Bakın, Rabbim inanmış mü’mine her türlü mutluluğu da, sıkıntıyıda verir ![]() ![]() Çünki, insanlar tamamen imtihan içindeler ![]() ![]() “ Hayır ve ibadet, ihtiyaç ve sıkıntı hallerinde, cihad ve savaşlarda sabredenlerin hayrıdır ![]() ![]() “ Ve Allah sabredenlerle beraberdir ![]() “ Ve Allah sabredenleri sever ![]() “ Sabırlı olun ![]() ![]() Değerli kardeşlerim, Rabbimiz her insanı değişik yollar ile imtihan eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Allah’ ın izni olmaksızın hiç bir musibet isabet etmez ![]() ![]() ![]() Allahu teala, insanın imanına göre musibet verir ![]() ![]() Bir düşünün, Peygamberimizin çok sevdiği amcasının iman etmeyişini, kendisinin çok sıkıntılar çekmesini, Mekke’ den istenmeyip Allah’ ın emri ile Medine’ ye hicretini, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok zor olsa gerek ![]() ![]() Ama bunlar bize misal olarak alınmalıdır kardeşlerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herşey yolunda iken şükür etmek kolaydır kardeşlerim ![]() ![]() Sevgili kardeşlerim ; Mü’ minler, Allahın inananlar için her şeyi en güzel şekilde yarattığını, olumsuz gibi görünen olayların aslında ona çok hayır getirebileceğini bilmelidir ![]() “ … olur ki hoşunuza gitmeyen birşey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir ![]() ![]() ![]() Müslüman, bela ve musibet esnasında bilmelidir ki, Rabbim herşeyi hayr ile yaratır, mutlaka bunda da bir hayr vardır ![]() ![]() Aksine, cahil insanlardan olupta ; Eyvah, keşke, maalesef, nasıl yaptım böyle birşeyi gibi, şikayet etmeden bilakis olaylar karşısında Allah’ a tevekkül etmemiz lazım ![]() Hani çok güzel bir söz var ; “ Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş“… Belkide bize şer gibi görünen olayın bir hayr olduğunu düşünmek lazım ![]() Peygamberimiz buyuruyor ; “ Zorluklara sabredenlere müjdeler olsun“ “ Sabrın başı acı ; sonu, tatlı ve zevklidir“ “ Yardım sabırladır ve genişlik bulmakta sıkıntıyladır“ “ Kimin başına bir bela gelirse, onu gizleyip kimseye şikayetci olmazsa muhakkak Allah ona iman lezzeti ve dostları arasında yüksek bir şeref, lütuf ve ihsanlar verir ![]() ![]() Peygamberimiz yine buyurdular ; Eyüp (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet kardeşlerim, başa gelen belalar belki de bizim dönüş yollarımız olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim herkesi değişik yollar ile imtihan edecektir ![]() ![]() ![]() İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş ; Hakk şerleri hayr eyler Zan etme ki gayreyler Arif onu seyreyler Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler ![]() Sen hakk’ a tevekkül kıl Tefviz et ve rahat bul Sabreyle ve razı ol Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler ![]() Hakk’ ın olacak işler Boşdur gamu teşvişler Ol hikmetini işler Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler ![]() Hoş sabır cemilimdir Takdir kefilimdir Allah’ ki vekilimdir Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler ![]() Selam ve muhabbetlerimle… Ali Atik / Milli Gazete |
![]() |
![]() |
|