Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inkarin, ispati, yoktur

İnkarin İspati Yoktur

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnkarin İspati Yoktur

Malumdur ki , gökte Hilalin görülmesiyle Ramazan ayı başlarİki ami şahit hilali gördüklerini ispat etseler,binlerle eşraf ve alimler;
“ Görmedik “ deyip inkar etseler,onların inkarları kıymetsiz ve kuvvetsizdir Çünki ispatta ,ispat edenler aynı noktaya baktıkları ve aynı noktaya parmak bastıkları için, birbirine kuvvet verir ve destekler
İnkarda ise, bir olsa bin olsa farkları yokturHerkes kendi başına ferdi kalırİspat edenler ispat ettikleri şeyin kendisini bizzat görerek hükmediyorlarMisalimizde olduğu gibi,biri dese “ Gökte ay vardır “,
Diğer arkadaşı da parmağını aynı o noktaya basar,ikisi birleşip kuvvetleşirler
İnkarda ise ,araştırılan şey bulunamamış,görülememiştirO şeyin kendisine bakılamadığındandır ki ,” yoktur “ denilmiştir

Mesela, bir şeyi dünyada var diye ben ispat etsem; sen de “ dünyada yok “ desen, benim bir işaretimle kolayca ispat edilebilen o şeyin, sen yokluğunu ispat edebilmen için,bütün dünyayı aramak-taramak ve göstermek ,belki geçmiş zamanın dahi her tarafını dahi görmek lazım geliyorSonra “yoktur, var olmamıştır “ diyebilirsin
Madem inkar edenler ,aranılan şeyin zatına bakmazlar, belki kendi akıllarına ve gördüklerine göre hükmediyorlarElbette birbirine kuvvet veremezler, yalnız başlarına kalırlarÇünki görmeye ve bilmeye engel olan perdeler ve sebebler ayrı ayrıdırlarHer inkar eden,yoktur diyen, “ Ben görmüyorum, benim yanımda yoktur, benim itikadımda yoktur “ diyebilir Yoksa “ Hakikatta yoktur “ diyemez

Bir kimse “ Cennet diye biryer yoktur “ dese, bu sözünü ispatlayabilmesi için; bütün kainatı karış karış aramak ve gelecek zamanların dahi her tarafını gezip görmek sonucunda, olmadığını veya istikbalde de olamayacağını görmesiyle bu inkarını ancak ispatlayabilir ki, bu da imkansızdır
Mesela ,hiç gitmediğimiz Amerika kıtasının varlığı hakkındaki araştırmamız sonucunda ,o kıtaya ait tüm resimler,filimler,yazılar, oraya giden ve oradan gelip bize orayı anlatanların adedince deliller bize o kıtanın varlığını, gözümüzle görmüş derecesine getirmiştir
Her bir delil diğer arkadaşı olan delile dayanarak öyle bir kuvvet kazanır ki inkarı imkansız hale gelirAmerika kıtasını yine de inkar etmek isterse, bütün o hadsiz resimlerin,yazıların,filimlerin,oraya gidip gelenlerin de vücudunu tamamen inkar etmek zoruda kalacaktır
İşte Cennete işaret,alamet,delil ve hüccet olacak hadsiz hakikatlardan yalnızca bahar mevsiminde, yeniden hayata kavuşan hadsiz canlılar ve onların kışta tükenen erzakının bahar ve yaz vagonlarıyla taşınıp imdadlarına yetiştirilmesini gören bir göz ,elbette Cenneti inkar etmeye mecal bulamazKan ve fışkı ortasından yavrulara halis, safi, beyaz süt gönderen ; zehirli bir sinekten bal yediren , elsiz bir böcekten ipek giydiren bir rahmet ,bir şefkat-i İlahiye elbette insanları idam etmezYoksa bu görünen rahmeti ve tüm eserlerini de inkar etmek lazım gelirEğer Cennet yoksa rahmet,merhamet,ihsan,şefkat yok demektirAnne,anne sıcaklığı,anne şefkati yok demektirMeyve,süt,bal,üzüm,ipek,ebem kuşağı,baktıkça insanın içini ferahlatan şelaleler yok demektirMadem bunların vücutları kat’idir,hiç kimse inkar edemez, öyle ise rahmetin vücudu ve o rahmetin sahibi olan Rahman-ı Rahimi dahi inkar edemezEğer inkar etse dünya kadar büyük bir yalan olur ki doğru diyemez ve doğrultulmazDünyada en mantıksız şey, iki zıttın bir arada bir anda bulunmasıdır Aynı anda hem gece hem gündüz olması gibi
İnsan bu kadar ihtimamla beslenip, kainata enmuzec olmasından sonra insanı idam-ı ebedi ile hiçliğe atmak, nihayetsiz bir zulüm,bir merhametsizlik,bir abesiyettir
İşte hem nihayetsiz bir rahmet hükmettiği bir anda nihayetsiz bir zulüm hükmettiğini iddaa etmek kainattaki en mantıksız bir kabuldür
Demek inkardan daha mantıksız bir şey yokturvesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com