![]() |
ALLAH'ı Seviyorum Sanırdım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() ALLAH'ı Seviyorum Sanırdım..Sevmek cok zor ama bir o kadar da $eerefli bir duygudur ![]() sevilenle seven arasinda menfaate dayali olmayan bir ilgiyi gerektirir ![]() Kar$ilikli fedakarligi, vefayi gerektirir ![]() rüzgarlara kar$i dagilmamayi gerektirir ![]() ona kar$i yanli$ yapmamayi, kendi isteklerini sevilenin isteklerine tercih etmemeyi gerektirir ![]() Isterseniz cocugunuzu, isterseniz e$inizi, isterseniz bir canliyi, cevreyi veya ba$ka bir $eyi sevin ![]() Sonuc degi$mez ![]() yürümeniz $arttir ![]() Biz bugün farkli bir sevgiden bahsedelim ![]() ![]() ![]() Biz bugün farkli bir sevgiden bahsedelim, belki sevginin esasi olan sevgiden bahsedelim ![]() ![]() ![]() ![]() $imdi $öyle bir soru sorsam ve desem ki "Allah' i seviyor muyuz?" Inaniyorum ki hepimiz "Elbette Allah' i seviyoruz" diyecegiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman ikinci soruyu soralim ve "O zaman sevgi nedir?" diyelim ![]() bizim sevmemiz yeterli mi? O' nu sevmek mi önemli, yoksa O' nun tarafindan sevilmek mi? Ne dersiniz, bütün bu sorulara bir cirpida makul cevaplar verebilecek miyiz? Dilerseniz gelir Islam tarihinin ölümsüz $ahikalarindan enfes satirlar okuyalim ![]() Bakalim sevgiye nasil bir anlam yüklemi$ büyükler? Bistamli Beyazid sevgi sanilan bo$ bir kuruntunun, duvarlarin yüzüne carparken unutulmaz bir ders verir: "Allah' i seviyorum sanirdim! Ama anladim ki, esas olan O' nun sevmesi imi$ ![]() ![]() ![]() ![]() Dogrudur ![]() ![]() ![]() ![]() o kadar seveceksin ki, neticede O sizi sevmeye ba$layacak ![]() sizin sevginiz, O' nun sevgisine mahkum olur ![]() gözü, i$iten kulagi, yürüyen ayagi olursunuz ![]() Fudayl bin Iyaz' in, sevgiyi tarif eden dokunakli sözleri ruh dünyamizda depremler meydana getirecek kadar derindir ![]() "Allah' i seviyormuyuz diye sorarlarsa sus, konu$ma ![]() diyenlerinkine benzemiyor ki! O zaman da münafiklara, sahtekarlara benzersin!" I$te size Bagdatli Cüneyd' in cümleleri, Mevlana' nin ufkunu ne kadar da cok hatirlatiyor: "$u kalp Allah' a aittir ![]() Sevgide dozu iyi anlamak $arttir ![]() gerektirir ![]() ![]() ko$mak, ko$mak ve yine ko$mak gerektirir ![]() Sevginin kapisi hic kapanmaz zira ![]() demektir ![]() olamaz ![]() ![]() ![]() Salih Mürri, bir gün vaaz ediyor camide ![]() kiracak sözler kullaniyor, ümidin kapilarini aciyor ![]() bir ate$ oldugunu anlatiyor ![]() "Ümitsizligi yenin ![]() Sözler böyleydi ve dogruydu da ![]() onun dünyasinda ayri, apayri firtinalar kopmaktadir ![]() durdugu yerde degildir ![]() "Daha ne zamana kadar böyle demeye devam edeceksin? O kapi hic kapanmadi ki acilsin!" Evet; sevgilinin kapisi hic kapanmaz ![]() ![]() Öyle bir sevgili sevin ki, herkesin kapisi kapandiginda bile O' nun kapisi acik dursun! |
![]() |
![]() |
|