![]() |
İlim Tahsil Etmenin Fazileti ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlim Tahsil Etmenin Fazileti ...[B]Ilim Tahsil Etmenin Fazileti ![]() ![]() ![]() Kubeysa b ![]() ![]() -Ey Kubeysa seni buraya getiren nedir?, dedi ![]() Ben de: -Yaşım ilerledi, kemiğim inceldi, sana geldim ki bana Allah'ın kendisiyle faydalandıracağı şeyleri öğretesin, dedim ![]() -Ey Kubeysa bir taşa, bir ağaca, bir toprak yığınına uğrasan sana mutlaka istiğfar eder ![]() ![]() ![]() Ey Kubeysa şöyle dua et:" Allahümme inni Es'eluke mimma indeke ve efid aleyye min rahmetike ve enzil aleyye min berekatikeğ Ey Allah'ım ben senin yanındakilerden isterim, bana lutfundan gönder, bana rahmetini yay, bereketinden üzerime indir ![]() ![]() İşte bu değerli tavsiye ilim tahsili yapanın değerine delâlet eder ![]() Ebu'd-Derdâ (ra) tarafından rivayet edilen hadiste ise şöyle buyrulur:" Kim ilim elde edeceği bir yola girerse Allah'ta ona cennete giden yolu kolaylaştırır ![]() ![]() Alime gökte ve yerde olanlar hatta sudaki balıklar istiğfar getirip onun için Allah'tan bağışlama dilerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bu hususta Safvan b ![]() ![]() ![]() -Ya Resûl-i Ekrem (sav) ben ilim istemek için geldim, dedim ![]() -İlim talibine merhaba, muhakkak ki ilim talibine melekler kanatlarını gerer, sonra da istediği şeye karşı sevgi ve muhabbetlerinden birbirine girerek dünya semasına ulaşırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|