![]() |
Ene ( Ben ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ene ( Ben )Ene, “ben” demektir ![]() ![]() ![]() ![]() Halife, sultanın mülkünde, O’nun namına tasarruf eder ![]() ![]() ![]() Benlik yerinde kullanması şartıyla büyük bir nimet, büyük bir sermayedir ![]() Arzın halifesi olduğunu unutmayıp Kâinat Sultanı’nın namına hareket etmek, O’nun emanetlerini, yine O’nun rızası yolunda kullanmak şartıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Nefsini bilen Rabbini bilir’ sırrına ermek, ‘ben’ diyebilmeyi bir anahtar yapıp ‘O’ diyebilmek şartıyla ![]() ![]() ![]() Tarlasına tohum serperken, rüzgârdan pek farklı bir iş yapmadığını, keza bahçesini sularken de yağmurun vazifesini taklide çalıştığını bilmek, tıpkı onlar gibi kendisinin de Allah’ın mülkünde bir hizmetçi olduğunu unutmamak şartıyla ![]() ![]() ![]() Kendi varlığını düşünürken, ‘Bana bu varlığı kim lûtfetti ise, şu bütün âlemi de yoktan var eden ancak O’dur ![]() ![]() ![]() ![]() İlmini ve kuvvetini düşünürken de, ‘Bana ilmi tattıran elbette Âlim, bana kuvvet bahşeden elbette Kâdirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâinat, bir yönüyle, ‘benlikten’ uzak tutulanlar ordusu! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niçin? |
![]() |
![]() |
|