Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, ihlaslı, nimettir, olmak

İhlâslı Olmak Büyük Nimettir.

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İhlâslı Olmak Büyük Nimettir.

Her şeyin, her işin bir gayesi, kıblesi vardır Esas gaye imanla ölmek, Allah demektir Bir papaz Cüneyd-i Bağdadi hazretlerine gelmiş, hangimiz daha üstünüz diye sormuş Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, yarın gel, cevab vereyim buyurmuş Çünkü yarına öleceğini biliyormuş Ertesi gün papaz gelmiş Cüneyd nerede diye sormuş Vefat etti demişler Olmaz, bugün bana randevu verdi, sualime cevab verecekti, o sözünde durur gösterin, cenazesi nerede demiş ve cenazesine sormuş Söyle bakalım, hangimiz üstünüz demiş Cüneyd-i Bağdadi hazretleri tabuta oturmuş “Dün henüz ölmemiştim, imanla öleceğimi bilemediğimden cevab vermedim, bugün iman ile öldüm Onun için senden üstünüm” demiş Her işte, yerken, içerken, konuşurken Rabbim bundan razı mı diye düşünmek lazımdır Altmış sene devamlı oruç tutup, ibâdet eden birisinden nasihat istemişler “Allahı unutarak iş yapana cehennem ateşi yetmez mi?” buyurmuş İhlâslı olmak büyük nimettir Bu nimetten mahrum olanlar uyandırılmalıdır Hazret-i Ömer radıyü anh, buyuruyor ki; Peygâmber efendimizin muvaffakiyeti Kur-an-ı kerime tam uymasındandır” İşte bizde tam uyarsak muvaffak oluruz Büyüklerin bütün işi Peygâmber efendimize tam uymaktı Bazı yerlerde gözümüzü kapayıp ben anlamam bu işten demelidir İnsana bazı felaketler kendine güvenmesinden, güzelliğinden, zenginliğinden gelir Allahü Teâlâyı unutarak yapılan işin neticesi cehennemdir “Emr-i maruf nehy-i anil münkeri terk ederseniz en kötünüzü başınıza getiririm buyuruyor Cenâb-ı Hak Allah için, İhlâs ile yapılan ameli kabul eder Allahü Teâlâ Allahın emirlerini bildirmek her Müslümâna farzdır Bu tebliğe önce kendi nefsinden başlanır Nemâzları vaktinde ve doğru kılmalıdır Peygamber efendimiz birini acele namâz kılarken gördü “Sana ümmet-i Muhamedden demezler” buyurdu Uygun kılmamaktan Allaha sığınmalıdır Birisi gelip bereketsizlikten şikayet etti Peygâmber efendimiz, “Aranızdan namâz kılmayan mı var” buyurdu Neticede namâz kılmayanın cenazesi bir duvarı çizmiş Peygâmber efendimiz “Orayı yıkın tekrar yapın” buyurmuşlar Eve bereket gelmiş Eskiden bir kişi çalışır herkes yerdi, şimdi beş kişi çalışıyor gene yetmiyor

İhlâslı olmak büyük nimettir

Allahı unutarak iş yapana cehennem ateşi yetmez mi

Allahın emirlerini bildirmek her Müslümâna farzdır

Esas gaye imanla ölmek, Allah demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com