![]() |
Bir Mümini Sevindirmek. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Mümini Sevindirmek.Bir Mümini Sevindirmek ![]() Cafer bin Muhammed, dedesinden rivayet ediyor: Bir kimse, bir mümini sevindirince, Allah verdiği bu sevinç sebebiyle, onun için bir melek yaratır ![]() ölen kişiye: Beni tanıyor musun? der ![]() ![]() Sevinç Meleği: Ben filancaya verdiğin sevinc(ten yaratılan melek)im ![]() senin yalnızlığında sana dost olacağım ve sorgu meleklerine vereceğin cevapta sana telkinde bulunacağım ![]() seyrettireceğim ![]() ![]() Sana cennetteki yerini göstereceğim ![]() ![]() (İbn-i Ebid-dünya/Sevap) Allah Resûlü ![]() "Müslüman müslümanın kardeşidir ![]() ![]() kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir ![]() Kim bir müslüman kardeşinin bir sıkıntısını giderirse, Allah da, onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir ![]() Kim müslüman kardeşinin ayıbını örterse, Allah da kıyamet gününde onun ayıbını örter ![]() İbn Ömer radıyu anh ![]() ![]() Sevgili Peygamberimiz S ![]() ![]() –“Zâlim de olsa, mazlum da olsa kardeşine yardım et” buyurmuştur ![]() sormuşlar: – Mazlum kardeşe yardımı anladık, fakat zâlime nasıl yardım edeceğiz? Hz ![]() –“Onu zulmünden vaz geçirirsiniz ![]() ![]() Mezalim) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Mümini Sevindirmek. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Mümini Sevindirmek.Mü'min kardeşini sevindir Ey oğul! Mü'min kardeşini sevindir ![]() "Bir kimse dünyada bir mü'min kardeşim sevindirirse, Cenab-ı Hak kıyamet gününde onun kalbini ferahlatır ![]() Başka bir hadiste de şöyle buyurmuştur: "Bir kimse bir çocuğu sevindirirse, Allah onu şirkten başka bütün geçmiş günahlarını bağışlar ![]() Mü'min kardeşinin ihtiyacını gör Ey oğul! Elinden geldiği kadar mü'min kardeşinin ihtiyacını gör ![]() Peygamber Efendimiz (Sallu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Kim dünyada bir mü'min kardeşinin ihtiyacını giderirse, Cenab-ı Hak, on'u dünyada, altmışı da âhirette olmak üzere yetmiş ihtiyacını giderir ![]() (İmam-ı Gazali - Radiyu anh- den hayati öğütler) |
![]() |
![]() |
|