![]() |
Gül Kokar Diken Batar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Kokar Diken BatarGül Kokar Diken Batar İyi insan nasıldır? Alaaddin Halveti, ilim ehli bir zattı ![]() İşi hep, okumak ve talebe okutmaktı ![]() Çok fazla korkuyordu Allahü teâlâdan ![]() Yine bir sohbetinde, buyurdu ki bir zaman: (Hakiki bir müslüman, önce ilmihalini, Öğrenip, buna göre düzeltir her halini ![]() Eğer günah işlerse, üzülür, kalbi yanar ![]() Artık unutmaz onu, ta ölünceye kadar ![]() (Ben, Rabbime nasıl da isyan ettim?) diyerek, Pişman olur ve ağlar, göz yaşları dökerek ![]() İyi iş yapsa dahi, kusurlu, noksan bulur ![]() Ve o işi, bir daha hatırlamaz, unutur ![]() Her gün akşam olunca, kendine sorar ki hep: (Ey nefsim, Allah için ne yaptın bu gün acep?) Gece gün kendisini hem çeker ki hesaba, Düşmesin ahirette Cehenneme, azaba ![]() Dünya düşüncesini kalbinden söküp atar ![]() Ahirette, azaptan kurtulmaya yol arar ![]() Gönlünden, tam olarak atar uzun emeli ![]() Zira iyi bilir ki, çok yakındır eceli ![]() Dünya için çalışıp, kazansa da pek fazla, Dünya muhabbetini kalbine sokmaz asla ![]() Zira onun kalbinde, vardır Allah sevgisi ![]() Bir kalpte iki zıddan, bulunmaz her ikisi ![]() Halis mümin odur ki, ödü kopar günahtan ![]() Haram işlerim diye, korkudan titrer her an ![]() Kırık, mahzun kalp ile yapar ibadetini ![]() Sonra da, istiğfara muhtaç bulur hepsini ![]() Ahiret derdi ile dertlenmiştir o hepten ![]() Bütün yaptıklarına, tövbe eder yürekten ![]() Dediler ki: (Efendim, mümine yakışmayan, Kötü işleri dahi, eyleyin bize beyan ![]() Buyurdu ki: (İnsanın, heva ve hevesine, Uyarak iş yapması, zulümdür kendisine ![]() İşlediği günahı, küçük görse o şayet, Olamaz onun için, bundan büyük felaket ![]() İnsanların düştüğü, korkunç hastalıkların, Biri de, gıybetini yapmaktır bir insanın ![]() Gıybet, iki cihanda, felakete sebeptir ![]() Milletleri içerden kemiren bir afettir ![]() Kendisini beğenen kimseler yapar bunu ![]() Tatmin eder böylece, nefsinin arzusunu ![]() Ey akıl sahipleri, düşünün, ibret alın! Henüz ecel gelmeden, ölüme hazırlanın ![]() Siz günah işlerseniz bu dünyada gülerek, Yanarsınız orada, ah-ü figan ederek ![]() Ateş deyip geçmeyin, düşünün üzerinde ![]() Tutun parmağınızı bir kibrit alevinde ![]() Öyleyse, üstünüzden atın da bu gafleti, Görün artık gelecek o korkunç akıbeti ![]() |
![]() |
![]() |
|