Oysa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
OysaBüyük bir kelimedir Oysa![]() ![]() İçinde açıklama, kırgınlık, pişmanlık, hayret, küskünlük ve daha bir dolu duygu barındırır ![]() Bazen tek başına koca bir paragrafı açıklamaya bile yeter ![]() ![]() ![]() "Oysa" dersiniz ![]() ![]() ![]() Oysa; "böyle değildi başlangıçta," "beni sevdiğini söylüyordu," "başaracağından emindi," "çok güveniyordu kendine," "burada olacağını söylemişti;" "yapabilirim, yetişebilirim, toparlayabilirim sanıyordum," "çok uzak değil diye düşünüyordum," "başka türlü hayal ediyordum," Başına getireceğiniz her "oysa" anlaşılır bir burukluk taşımaktadır okuduğunuz şu cümlelerde ![]() ![]() ![]() Ölüm oracıkta duruyor, kapının kıyısında ![]() Kimine 80 yıllık bir renkli ömür veriyor, kimini yirmisinde alıyor ![]() Oysa ![]() ![]() ![]() Oysa herkes hiç ölmeyeceğini düşünerek yaşıyor ![]() Bu yüzden hiç sakınmadan nefret ve öfke kusuyorlar ![]() Bu yüzden sadece kendilerine bakıyorlar, "iç" lerine hiç göz atmadan ![]() ![]() ![]() Oysa kısacık hayat ![]() Kendisine verilenin nasıl alındığını anlamıyor bile insan ![]() ![]() ![]() Bugün bir düşünsenize; üç ay önce, beş yıl önce, yirmi yıl önce ne düşlemiştiniz? ![]() ![]() Neler kurmuştunuz, ne çiçekler sipariş etmiştiniz ömrünüzün en güzel bahçesi için ![]() ![]() ![]() Görüyor musunuz "oysa" ne yaptınız kendinize? Ben beni birakirsam bile; SEN beni birakma n'olur YA RABBB!!!! "Eğer Allah'ı (c c) hakkı ile tanısaydınız,dualarınızla dağlar yerinden oynardı" HZ Muhammed (s a v) |
|
|
|