Hz Hizir (A.S) Ve Kirk Lardan Bir Veli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz Hizir (A.S) Ve Kirk Lardan Bir VeliHZ HIZIR (A S) VE KIRK LARDAN BİR VELİ Ramazan ![]() ![]() Cuma günü ![]() ![]() Cuma vakti ![]() ![]() Cami ![]() ![]() Cemaat tek tük camiye girmekte İmam kürsüde![]() ![]() Girenlerin arasında ![]() ![]() ![]() O ![]() ![]() Hızır![]() ![]() Hızır a s da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor Kürsüde imam sohbete başlıyor![]() ![]() ![]() Hızır'ın yanına kırklarında bir adam gelip oturuyor Cami yavaş yavaş dolmakta![]() ![]() ![]() Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak Hızır a s adamı dürtüklüyor:- Uyuyacaksın, der Adam:- Uyumam, beni rahat bırak ![]() Hızır a s ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek:- Uyuyacaksın dedim, der Adam:- Ben de sana uyumam, beni rahat bırak dedim Rahat bırak beni Rahat bırak yoksa, Hızır olduğunu söylerim Buradan çıkamazsın Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz![]() Hızır a s susar ve gözlerine kapar, boynunu büker ALLAH'a yönelerek:- Ya Rabbim! Bu nasıl iştir Bu kulun benim kim olduğumu bildi Bu nasıl iştirki bendeki listede bunun ismi yok![]() Cevap gelir: - Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var O ise benim sevdiklerimden |
|
|
|