![]() |
Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?Bayat ekmeği nasıl değerlendirelim? * Bayat ekmeği değerlendirmenin en basit ve en bilinen yolu, köfte harcının içine katmaktır ![]() * Ekmek fırında veya açıkta bekletilerek kıtırlaştırıldıktan sonra öğütülüp galeta unu haline getirilir ![]() ![]() * Bayat ekmeği küp küp kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra çorbaların içine atarak değerlendirebiliriz ![]() * Bayat ekmeği yumuşatmak istenirse ekmek dilimleri bir kevgire konulur; kevgir, su dolu bir tencerenin üzerine oturtulup kapatılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?Bayat Ekmeklerimiz İle Yapılabilecek Alternatif Tarifler Ekmek çorbası Malzemeler: 150 gr ekmek içi, 200 gr süzme yoğurt, 10 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ![]() Yapılışı: Elde ufalanan ekmek içi akşamdan yoğurt ile bir kapta iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Peynirli bayat ekmek köftesi Malzeme: 1 adet bayat ekmek, yarım kalıp sert beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet orta boy soğan, köfte baharı, tuz ve pul biber, galeta unu ![]() Yapılışı: 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim? |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?Bayat ekmek kanepesi Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vişneli ekmek tatlısı Malzeme: 1 kilo toz şeker, 5 su bardağı su, 1 kilo vişne, 2 adet bayat ekmek, krema veya kaymak ![]() Yapılışı: Bayat ekmekten 2 cm kalınlığında dilimler kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim? |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?Bayat ekmek pizzası Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek tatlısı Malzeme: 2 adet ekmek, 6 adet yumurta, 1 fincan süt, bir tavalık ayçiçeği yağı, 2 kilo şeker ![]() Yapılışı: Ekmeklerin dış kabukları bıçakla sıyrılır, daha sonra düzgün bir şekilde doğranır, dilimlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Kalacuş Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim? |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmeği Nasıl Değerlendirelim?Ekmek oğması Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Muhammara Malzeme: 2 adet ekmek, 50 gr ceviz içi, 2 adet iri boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 bağ maydanoz, 250 gr beyaz peynir, 50 gr pul biber, 50 gr sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 100 gr domates salçası ![]() Yapılışı: 2 adet ekmek içi suyla ıslatılır ve suyu sıkılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun TAVSİYE |
![]() |
![]() |
|