Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, mutfakta, pratik

Mutfakta Pratik Bilgiler

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta Pratik Bilgiler




Buz dolabinizda cesitli yemekler sakladiginiz icin bazen hos olmayan
kokular olusa bilir Bu kokulari önlemek icin buzdolabini sirkeli suyla
silmeniz bu kokularin olusmamasini saglar
----------------------------------------------------------------------

Salcanin daha ömürlü olmasi icin üzerine biraz zeytin yag dökmelisiniz
----------------------------------------------------------------------

Pisirdiginiz yemek fazla tuzlu olduysa yemegin icerisine bir tane
cig patates atarsaniz yemegin fazla tuzunu alir
-----------------------------------------------------------------------

Taze limonun bir yarisini kullandiktan sonra diyer yarisinin ziyan olmamasi
icin bir cay tabagin icerisine bir kac damla sirke damlattiktan sonra
yarim limonun acik kismini sirkeli cay tabagin üzerine koyarak
buz dolabinda saklaya bilirsiniz
-----------------------------------------------------------------------

Et pisirirken tuzunu en sona katarsaniz et daha yumusak olur
cünki pisme esnasinda kattiginiz tuz etin sert olmasina sebebtir
------------------------------------------------------------------------

Soyulmus patateslerin karalmamasi icin bir kap suyun icersinde saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Mutfakta Pratik Bilgiler

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta Pratik Bilgiler




Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın Şişeleri daldırın
Yeterince soğuyacaktır


---------------------------------------------------


Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun

-----------------------------------------------------

Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz

---------------------------------------------------------

Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz

-----------------------------------------------------------

Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Mutfakta Pratik Bilgiler

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta Pratik Bilgiler




Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir

-----------------------------------------------

Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer

------------------------------------------------

Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır

--------------------------------------------------

Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur

--------------------------------------------------

Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz

-------------------------------------------------

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Mutfakta Pratik Bilgiler

Eski 08-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfakta Pratik Bilgiler




Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz

--------------------------------------------------------------

Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin

--------------------------------------------------------------

Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin

---------------------------------------------------------------

Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır

-------------------------------------------------------------------

Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır

-------------------------------------------------------------------

Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz

--------------------------------------------------------------------


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.