Hamsinin İyisi Nasıl Anlaşılır? |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsinin İyisi Nasıl Anlaşılır?"Taze hamsi şu özelliklere sahip olmalı; Öncelikle gözler saydam, parlak ve içeriye çökmemiş, solungaçlar parlak kırmızı renkte olmalı, balık suya bırakıldığında dibe çökmemeli, pulları parlak ve gergin olmalı Elinize aldığınızda kuyruğu sert durmalı, parmakla bastırdığınızda bir çukur oluşmamalı Hamsiyi PlastikTuzlu salamurada saklamak da sakıncalıdır Plastik bidonlar petrolden yapılmıştır Tuzla tepkimeye girerek hamsilere zararlı maddelerin geçmesine neden olur Hamsi muhafaza etmenin en ideal yolu, içerisini temizledikten sonra derin dondurucuda muhafaza etmektir Hamsi buğulama, fırınlama yöntemiyle pişirilmelidir Fakat halkımızın büyük çoğunluğu hamsiyi yağda kızartarak yer Hamsi tava yapacaksak, yağ olarak da Zeytin yağ veya tereyağı tercih edilmelidir Çünkü ayçiçeği gibi yağlar daha fazla Omega-6 yağ asitlerini içerir Bu yağ hamsiye geçerek Omega-6 miktarının artmasına neden olabilir Omega-6 yağ asitlerine de vücudumuzun ihtiyacı vardır Omega-6 yağ asitleri daha ziyade kanın pıhtılaşmasına etki eder (yediğimiz besinlerde Omega-6/Omega-3 oranı 1/7 civarında olmalıdır) Hamsiyi Limon sıkarak yiyin Çünkü C vit-i demir, kalsiyum gibi Minerallerin kana karışmasını artırır alıntı |
|