Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lezzet, sırları, yemeklerin, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları...

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları...




Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları
Zeytinyağlı Yemeklerin Lezzet Sırları
Zeytinyağlı yemek yaparken mümkün olduğunca az suyla ve kısık ateşte pişirmek gerekir Sebzeler, kısık ateşte pişirilirken kendi sularını salarlar Bu su, yemeğin pişmesi için yeterlidir Gerekirse azıcık su ilâve edebilirsiniz

Zeytinyağlı yemekleri pişirirken kararmamasını istiyorsanız, pişirmeden önce sebzeleri limonlu suda bekletin ve yemek piştikten sonra kapağını soğuyana kadar açmayın
Pişirme esnasında zeytinyağlılara ekleyeceğiniz şeker ve sarımsak, yemeklerinize lezzet katar

Zeytinyağlı yemeklerinizi pişirir pişirmez değil de bir gün beklettikten sonra ikram ederseniz daha lezzetli olur

Zeytinyağlı yemek yaparken, kullanacağınız sebzelerin daha parlak görünmesini istiyorsanız, tencerenizin içini tuz ve limonla ovabilirsiniz ve servis esnasında üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz

Zeytinyağlı yemek pişireceğiniz zaman yemek için gerekli yağın yarısını pişirme aşamasında kullanın Kalan yarısını, yemeğin altını kapattıktan sonra üzerine gezdirin ve kapağını kapatıp bu şekilde soğutun Böylece yemeğinizde zeytinyağının tadı ve aroması daha yoğun hissedilir

Zeytinyağlı dolmaya kattığınız pirinç, fıstık ve baharatı kavurduktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatıp 10 dakika demlendirin Böylece demlenen pirincin içine baharatın kokusu iyice siner ve dolmanız daha lezzetli olur
Zeytinyağlı yemek yaparken tencerenin dibinin tutmamasını istiyorsanız sebze yapraklarının saplarını tencerenin dibine kafes şeklinde dizip yemeği üzerine koyun

Zeytinyağlı sarma yaparken iç malzemeyi kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi en son ilâve edin Sarmaları sarıp tencereye dizerken ise, her katına sıvıyağ ve limon suyu katıp üzerini örtecek kadar su ekleyin Önce harâretli, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Barbunya pilâki, çok sulu olursa, içine bir miktar kıyılmış ceviz katabilirsiniz Ceviz, hem suyunu alacak, hem de ayrı bir lezzet katacaktır

Zeytinyağlı enginar yaparken, önce zeytinyağını 1 tatlı kaşığı unla kavurup diğer malzemeleri sırayla katın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.