Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eridi, erik, kara, marmelati, mürdüm

Kara Erik Marmelati (Mürdüm Eriği)

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Erik Marmelati (Mürdüm Eriği)

KARA ERİK MARMELATI (mürdüm eriği)

MALZEMELER
6 su bardağı toz şeker
1 kg kara erik (mürdüm eriği)
yarım limonun suyu

YAPILIŞI
Erikleri bol suda iyice yıkayın bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar su koyun eriklerin kabukları yumuşayıncaya dek kaynatın erikler yumuşadıklarında ateşten alın soğuyunca kevgirde suyunu süzün erikleri elinizle ezerek kevgirden geçirin pasosunu çöpe atın elde ettiğiniz erik ezmesini tencereye koyun tencereyi tekrardan ocağa alın şekeri pişmekte olan ezmeye ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın marmelat kıvamını bulmak üzereyken limon suyunu tencereye sıkın 5 dakika sonra tencereyi ateşten alın ve marmelat sıcakken kavanozlara doldurun soğuduğunda serin bir yerde saklayın afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com