![]() |
Kara Erik Marmelati (Mürdüm Eriği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara Erik Marmelati (Mürdüm Eriği)![]() KARA ERİK MARMELATI (mürdüm eriği) MALZEMELER 6 su bardağı toz şeker 1 kg kara erik (mürdüm eriği) yarım limonun suyu YAPILIŞI Erikleri bol suda iyice yıkayın bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar su koyun eriklerin kabukları yumuşayıncaya dek kaynatın erikler yumuşadıklarında ateşten alın soğuyunca kevgirde suyunu süzün erikleri elinizle ezerek kevgirden geçirin pasosunu çöpe atın elde ettiğiniz erik ezmesini tencereye koyun tencereyi tekrardan ocağa alın şekeri pişmekte olan ezmeye ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın marmelat kıvamını bulmak üzereyken limon suyunu tencereye sıkın 5 dakika sonra tencereyi ateşten alın ve marmelat sıcakken kavanozlara doldurun soğuduğunda serin bir yerde saklayın afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|