Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
defteri, hanın, iimehmed, okul

İi.Mehmed Han'ın Okul Defteri

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İi.Mehmed Han'ın Okul Defteri

FATİH SULTAN MEHMED HAN'ın OKUL Defteri

* Topkapı Sarayı Müzesi Hazine Kütüphanesi'nde bulunan, mürekkebin dağılmaması için özel bir karışımla sayfaları cilalanmış ve sonradan ciltlenmiş olan defter, 21,5 x 28,5 ebadında ve 180 sayfadır

* Defteri ilk II Abdülhamid bulmuş ve ciltlettirip Yıldız Sarayı Kütüphanesi'ne koydurtmuştur Oradan da Topkapı Sarayı Müzesi'ne geçmiştir

* Fatih Sultan Mehmet'in değişik çizim ve yazılarının yer aldığı defterde, ileride kullanacağı tuğra üzerinde de çalıştığı göze çarpmaktadır Bitirilen ya da yarım bırakılan çok sayıda tuğra müsveddesi, at başları, baykuş, kartal ve leylek çizimleri, çiçek motifleri, Türk ve Yunan alfabesi, ebced hesaplarında kullanılan karakterler ve Farsça beyitler yine defterde bulunmaktadır

* Defter bugüne kadar kapsamlı bir şekilde incelenmemiştir

((Zaman))

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com