Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nedine, olduonlarcaları

Ne'di..Ne Oldu..(Onlarcaları Gibi)

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ne'di..Ne Oldu..(Onlarcaları Gibi)

Fatih’in caminde Rumeli Hisarı konserleri

Fatih Sultan Mehmed tarafından 1452 yılında inşa ettirilen Rumeli Hisarı, İstanbul’un fethinde büyük rol oynamıştı Fatih, bu hisarı ortalama 5000 işçiyi geceli gündüzlü çalıştırarak yaklaşık 4 ayda tamamlatmıştı O zamanın teknik imkânlarına göre bu büyük bir başarıydı

Daha da önemlisi bu hisar yapılırken öyle bir mimarî tarz uygulanmıştı ki, yukarıdan bakıldığında Muhammed lafzı okunuyordu Bu,
hem Peygamberimizin (asm) mübarek ismine, hem de II Mehmed’e, yani Fatih Sultan Mehmed’e işaret ediyordu
Fatih Sultan Mehmed, daha sonra Rumeli Hisarı’nın tam ortasına bir cami yaptırmıştı: Ebu’l-Feth Camii Bu cami, Fatih’in İstanbul’da yaptırdığı ilk camii olması bakımından büyük öneme sahipti
İstanbul’un fethi için emniyet kalesi olarak yapılan Rumeli Hisarı, tarih boyunca pek çok defa onarılarak korunmaya çalışıldı 1953’te Hisar yeniden ele alındı, avludaki evler istimlak edildi, hisar müze haline getirildi ve avluya büyük bir açık hava tiyatrosu eklendi
Ancak bu yapılırken 1907’de bir afet sonucu yıkılan Ebu’l-Feth Camii bu restorasyondan nasibini almadı Bugün bu camiden geriye günümüze yıkık minaresinden ve kullanılmayan çeşmesinden başka hiçbir eser kalmamış
Beş yüzyıl Müslümanların içinde ibadet ettiği bu tarihî camiinin yerinde bugün Rumeli Hisarı Konserleri veriliyor
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com