![]() |
Tarihte Bugün.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihte Bugün....25 AĞUSTOS 1481- Beyazıt'a yenilen Cem Sultan, gittiği Kahire'de törenle karşılandı ![]() 1900- Felsefeci Nietzsche öldü ![]() 1944- Fransız II ![]() ![]() askerleri Müttefiklere teslim oldu ![]() 1963- Sinema oyuncusu Suphi Kaner 30 yaşında intihar etti ![]() 1965- Türk Sinematek Derneği kuruldu ![]() 1982- Edebiyat araştırmacısı ve tarihçi Prof ![]() ![]() Gölpınarlı 82 yaşında öldü ![]() 1992- Tiyatro ve sinema sanatçısı Nisa Serezli 64 yaşında öldü ![]() 1993- Ressam Ali Avni Çelebi 89 yaşında öldü ![]() 2000- UEFA Şampiyonu Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonu Real Madrid'i 2-1 yenerek Süper Kupa'yı kazandı ![]() 2001- İş adamı Üzeyir Garih, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda bıçaklanarak öldürüldü ![]() 2006- Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)'ndeki Hayvanat Bahçesi'nden yaklaşık iki ay önce kaybolan ''Pakize'' adlı piton, Hayvanat Bahçesi içinde bulundu ![]() ''Pakize'', bir saatlik aramanın ardından yeniden yakalandı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarihte Bugün.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarihte Bugün....Es Selam 19 EYLÜL En son vefat eden sahab Ebu't Tufeyl Amir bin Vâsile'nin (ra) ın irtihali Mekke de 718 yılın da vefat etmiştir ![]() ![]() En son vefat eden sahabe Ebu't Tufeyl Amir bin Vâsile (ra) Hz ![]() "Bize Resullullah 'ın (sav)in sır olarak sana bildirdiği bir şeyi haber ver" der ![]() ![]() Resullullah (sav) insanlardan gizlediği hiçbir şeyi bana sır olarak söylemedi ![]() Lakin ben onu "Allah'tan başkası namına hayvan kesene Allah lanet etsin ! bi'datçı barındırına Allah lanet etsin ! Annesine babasına lanet edene Allah lanet etsin ! Ve alameti değiştirene (arazi sınırını değiştirip kendi mülkünğü büyüten) Allah lanet etsin !" buyurduğunu işittim, buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
|