![]() |
Tevekkül Hakkında Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevekkül Hakkında AyetlerO zaman sizden iki grup, neredeyse 'çözülüp geri çekilmek' istemişti ![]() ![]() ![]() Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer Allah size yardım ederse, artık sizi yenilgiye uğratacak yoktur ve eğer sizi 'yapayalnız ve yardımsız' bırakacak olursa, ondan sonra size yardım edecek kimdir? Öyleyse mü'minler, yalnızca Allah'a tevekkül etsinler ![]() Tamam-kabul" derler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey iman edenler, Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın; hani bir topluluk, size ellerini uzatmaya yeltenmişti de, (Allah,) onların ellerini sizlerden geri püskürtmüştü ![]() ![]() ![]() Korkanlar arasında olup da Allah'ın kendilerine nimet verdiği iki kişi: "Onların üzerine kapıdan girin ![]() ![]() ![]() ![]() Allah bizi ondan kurtardıktan sonra, bizim tekrar sizin dininize dönmemiz Allah'a karşı yalan yere iftira düzmemiz olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'minler ancak o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri ürperir ![]() ![]() Münafıklar ve kalblerinde hastalık olanlar şöyle diyorlardı: "Bunları (Müslümanları) dinleri aldattı ![]() ![]() Eğer onlar barışa eğilim gösterirlerse, sen de ona eğilim göster ve Allah'a tevekkül et ![]() ![]() De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez ![]() ![]() ![]() Eğer onlar yüz çevirirlerse, de ki: "Bana Allah yeter ![]() ![]() ![]() Onlara Nuh'un haberini oku ![]() ![]() ![]() Musa dedi ki: "Ey kavmim, eğer siz Allah'a iman edip Müslüman olmuşsanız artık yalnızca O'na tevekkül edin ![]() Dediler ki: "Biz Allah'a tevekkül ettik; Rabbimiz, bizi zulmeden bir kavim için bir fitne (konusu) kılma ![]() Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim ![]() ![]() ![]() Dedi ki: "Ey kavmim görüşünüz nedir söyler misiniz? Ya ben Rabbimden apaçık bir belge üzerinde isem ve O da beni kendisinden güzel bir rızık ile rızıklandırmışsa? Ben, size yasakladığım şeylere (kendim sahiplenmek suretiyle) size aykırı düşmek istemiyorum ![]() ![]() ![]() Göklerin ve yerin gaybı Allah'ındır, bütün işler O'na döndürülür; öyleyse O'na kulluk edin ve O'na tevekkül edin ![]() ![]() Ve dedi ki: "Ey çocuklarım, tek bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulleri onlara dediler ki: "Doğrusu biz, sizin gibi yalnızca bir beşeriz, ancak Allah kullarından dilediğine lütufta bulunur ![]() ![]() ![]() Bize ne oluyor ki, Allah'a tevekkül etmeyelim? Bize doğru olan yolları O göstermiştir ![]() ![]() ![]() Onlar sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir ![]() Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur ![]() Sen, asla ölmeyen ve daima diri olan (Allah)a tevekkül et ve O'nu hamd ile tesbih et ![]() ![]() Sen, O güçlü ve üstün, esirgeyici olan (Allah')a tevekkül et ![]() Sen, artık Allah'a tevekkül et; çünkü sen apaçık olan hak üzerindesin ![]() Ki onlar, sabredenler ve Rablerine tevekkül edenlerdir ![]() Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter ![]() Kafirlere ve münafıklara itaat etme, eziyetlerine aldırma ve Allah'a tevekkül et ![]() ![]() Andolsun, onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye soracak olsan, elbette "Allah" diyecekler ![]() ![]() ![]() Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şey; artık O'nun hükmü Allah'ındır ![]() ![]() ![]() Size verilen herhangi bir şey, dünya hayatının metaı (kısa süreli faydalanması)dır ![]() ![]() İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah; O'ndan başka ilah yoktur ![]() ![]() Ve onu hesaba katmadığı bir yönden rızıklandırır ![]() ![]() ![]() ![]() De ki: "O (Allah) Rahman olan (esirgeyen koruyan)dır; biz O'na iman ettik ve O'na tevekkül ettik ![]() ![]() Onlar kendilerine insanlar: "Size karşı insanlar topla(n)dılar artık onlardan korkun" dedikleri halde imanları artanlar ve: "Allah bize yeter O ne güzel vekildir" diyenlerdir ![]() Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır ![]() ![]() Ey Kitap Ehli dininiz konusunda taşkınlık etmeyin Allah'a karşı gerçek olandan başkasını söylemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musa'ya kitap verdik ve "Benden başka vekil edinmeyin" diye onu İsrailoğullarına kılavuz kıldık ![]() Benim kullarım; senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün (hakimiyetin) yoktur ![]() ![]() Allah herşeyin yaratıcısıdır ![]() ![]() (Allah) Doğunun ve batının Rabbidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tevekkül Hakkında Ayetler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevekkül Hakkında AyetlerEvet,tevekkül her ne kadar rehber isede,sebeplere riayet de peygamber sünnetidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|