Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göre, kuran, neler, zulümdür

Kuran' A Göre Neler Zulümdür?

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran' A Göre Neler Zulümdür?

Kuran' a göre neler zulümdür?

1-Kadınlara İyi Davranmamak ve Haklarını Gasbetmek

Hem kadınları boşadınız da ıddetlerini bitirdiler mi, artık kendilerini ya iyilikle tutun veya iyilikle salın, yoksa haklarına tecavüz için zararlarına olarak tutmayın, bunu kim yaparsa nefsine zulmetmiş olur, Sakın Allahın âyetlerini şaka yerine tutmayın, Allahın üzerinizdeki ni'metini ve size va'zlar vererek indirdiği kitab ve hikmeti unutmayın düşünün, hem Allahdan korkun ve bilin ki Allah her şeyi bilir
2/Bakara-21

2-Haksız Yere Adam Öldürmek

Musa, halkının haberi olmadığı bir zamanda, şehre girdi Biri kendi adamlarından, diğeri de düşmanı olan iki adamı döğüşür buldu Kendi tarafından olan kimse, düşmanına karşı ondan yardım istedi Musa, onun düşmanına bir yumruk vurdu; ölümüne sebep oldu «Bu şeytanin işidir; çünkü o apaçık, saptıran bir düşmandır» dedi Musa; «Rabb'im! Ben nefsime zulmettim, beni bağışla «dedi Allah onu bağışladı Çünkü O, çok bağışlayan ve çok esirgeyendir
28/Kasas-282

3-Buzağı Gibi Putlar Edinmek
Ve bir vakit Musa, kavmine dedi ki: «Ey kavmim, cidden siz o buzağıya tapmakla kendinize zulmettiniz Gelin yaratanınıza dönün, tevbe edin de nefislerinizi öldürün Böyle yapmanız yaratanınız yanında sizin için hayırlıdır» Böylece tevbenizi kabul buyurdu Gerçekten O, tevbeleri çok kabul eden, devamlı merhamet edendir
2/Bakara-54

4-Başkasının Malını Gasbetmek(Davut) dedi ki: «Doğrusu senin bir koyununu kendi koyunlarına katmak istemesiyle sana zulmetmiştir Gerçekten karışıkların (bir toplum içinde yaşayanların) çoğu biribirlerine haksızlık ediyorlar Ancak iman edip de salih amel işleyenler başka Ama onlar da pek az Davut kendisini imtihan ettiğimizi sanmıştı Hemen Rabbinden mağfiret diledi , rüku ederek yere kapandı , tevbe ederek (Allah'a) yöneldi
38/Sad-24

5-Allah’ın Yasaklarını Çiğnemek
Böylece onların yanılmalarını sağladı Ağaçtan meyve tattıklarında kendilerine ayıp yerleri göründü, cennet yapraklarından oralarına örtmeğe koyuldular Rableri onlara, «Ben sizi o ağaçtan menetmemiş miydim? Şeytanın size apaçık bir düşman olduğunu söylememiş miydim?» diye seslendi (Âdem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz
7/Araf-22-23

Sana anlattıklarımızı, daha önce, yahudi olanlara da haram kılmıştık Biz onlara zulmetmedik, fakat, onlar kendilerine haksızlık ediyorlardı
16/Nahl-118

6-Vahiy Hakkında Yanlış Düşüncelere Sahip Olmak
Onlar kendilerine yalnız meleklerin veya senin Rabbinin buyruğunun gelmesini mi bekliyorlar? Onlardan öncekiler de böyle yapmışlardı Allah onlara zulmetmemişti, ama onlar kendilerine yazık ediyorlardı
16/Nahl-33

7-Verilen Sözleri Değiştirmek/Tahrif Etmek
Ama zulmedenler, kendilerine söylenmiş olan sözü başka sözle değiştirdiler Biz de, zalimlere, yoldan çıkmalarından dolayı gökten azab indirdik
2/Bakara-59

Onların zulmedenleri, kendilerine söylenen sözü başkasiyle değiştirdiler Biz de, o zalimlere, zulümlerinden ötürü gökten azab indirdik
7/Araf-162

8-Peygambere İtaat Etmemek
Biz her peygamberi -Allah'ın izniyle- ancak kendisine itaat edilmesi için gönderdik Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan bağışlanmayı dileseler, Resûl de onlar için istiğfar etseydi Allah'ı ziyadesiyle affedici, esirgeyici bulurlardı
4/Nisa-64

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com