Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
içki, yasaği

İçki Yasaği

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İçki Yasaği

İÇKİ YASAĞI

Bir gün, İtban ibni Malik, Sa’d ibni Ebi Vakkas ile beraber birkaç kişiyi davet etmiştiİçmişlerdiSarhoş olduklarında övünmeye ve şiirler okumaya başlamışlardıBu dırada Sa’d, ensardan birini hicveden bir şiir okuduHicvedilen de bir çene kemiği kavrayarak Sa’d’ın başına vurmuştu ve onu yaralamıştı

Sa’d, Rasulullah’a giderek şikayet etmiş

Bunun üzerine de Allah Rasul’ü şöyle dua

buyurmuştur:

- Allah’ım, içki konusunda bizi aydınlat!

<< Ey müminler,şarap,kumar,ibadet için dikilen putlar, fal okları hep şeytanın işinden birer pisliktirlerOnun için bunlardan sakının ki kurtulasınız >>

Maide Suresi,90 ayet

Bunu duyan Hz Ömer (ra)

-Vazgeçtik Ya Rabbi, demiştir

Hz Ali:

-Bir kuyuya bir damla şarap düşse, sonra oraya bir minare yapılsa, o minarede ezan okumazdım Bir damla şarap denize düşse,sonra o deniz kuruyup da yerinde otlar bitse, orada hayvan gütmezdim, demiştir

Abdullah ibni Ömer:

- Bir parmağımı şaraba sokmuşolsam, o parmak bende kalmazdı,keser atardım,demiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com