![]() |
Salih (A.S) Ve Semud Kavmi Hakkında Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salih (A.S) Ve Semud Kavmi Hakkında AyetlerSemud (toplumuna da) kardeşleri Salih'i (gönderdik ![]() ![]() ![]() "(ALLAH'ın) Ad (kavminden) sonra sizi halifeler kıldığını ve sizi yeryüzünde (güç ve servetle) yerleştirdiğini hatırlayın ![]() ![]() ![]() Kavminin önde gelenlerinden büyüklük taslayanlar (müstekbirler), içlerinden iman edip de onlarca zayıf bırakılanlara (müstaz'aflara) dediler ki: "Salih'in gerçekten Rabbi tarafından gönderildiğini biliyor musunuz?" Onlar: "Biz gerçekten onunla gönderilene inananlarız ![]() ![]() Büyüklük taslayanlar (müstekbirler de şöyle) dedi: "Biz de, gerçekten sizin inandığınızı tanımayanlarız ![]() Böylelikle dişi deveyi öldürdüler ve Rablerinin emrine karşı çıkıp (Salih'e de şöyle) dediler: "Ey Salih, eğer gerçekten gönderilenlerden (bir peygamber) isen, vaadettiğin şeyi getir, bakalım ![]() Bunun üzerine onları dayanılmaz bir sarsıntı tuttu da kendi yurtlarında diz üstü çöke kaldılar ![]() O da onlardan yüz çevirdi ve (şöyle) dedi: "Ey kavmim, andolsun size Rabbimin risaletini tebliğ ettim ve size öğüt verdim ![]() ![]() Onlara, kendilerinden öncekilerin; Nuh, Ad, Semud kavminin, İbrahim kavminin, Medyen ahalisinin ve yerle bir olan şehirlerin haberi gelmedi mi? Onlara resulleri apaçık deliller getirmişlerdi ![]() ![]() Semud (halkına da) kardeşleri Salih'i (gönderdik) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dediler ki: "Ey Salih, bundan önce sen içimizde kendisinden (iyilikler ve yararlılıklar) umulan biriydin ![]() ![]() Dedi ki: "Ey kavmim, görüşünüz nedir söyler misiniz? Eğer ben Rabbimden apaçık bir belge üzerindeysem ve bana tarafından bir rahmet vermişse, bu durumda O'na isyan edecek olursam ALLAH'a karşı bana kim yardım edecektir? Şu halde kaybımı arttırmaktan başka bana (hiçbir yarar) sağlamayacaksınız ![]() "Ey kavmim, size işte bir ayet olarak ALLAH'ın devesi; onu serbest bırakın, ALLAH'ın arzında yesin ![]() ![]() ![]() Fakat onu öldürdüler ![]() ![]() ![]() Emrimiz geldiği zaman, tarafımızdan bir rahmetle Salih'i ve O'nunla birlikte iman edenleri o günün aşağılatıcı azabından kurtardık ![]() ![]() O zulmedenleri dayanılmaz bir ses sarıverdi de kendi yurtlarında dizüstü çökmüş olarak sabahladılar ![]() Sanki orada hiç refah içinde yaşamamışlar gibi ![]() ![]() ![]() "Ey kavmim, bana karşı gelişiniz, sakın Nuh kavminin ya da Hud kavminin veya Salih kavminin başlarına gelenlerin bir benzerini size de isabet ettirmesin ![]() ![]() Sanki orada hiç refah içinde yaşamamışlar gibi ![]() ![]() Sizden öncekilerin, Nuh kavminin, Ad ve Semud ile onlardan sonra gelenlerin haberi size gelmedi mi? Ki onları, ALLAH'tan başkası bilmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|