Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayeti, duanin, fazileti, hakkinda, kerimeler

Duanin Fazileti Hakkinda Ayet-İ Kerimeler..

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duanin Fazileti Hakkinda Ayet-İ Kerimeler..

وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ

"Rabbniz buyurdu ki,bana dua edin,sizin için kabul edeyim

Şüphesiz bana ibadet(dua) etmekten kibirlenenler,pek yakında alçak olarak cehenneme gireceklerdir"(MUMİN SR AYET:60)

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ

"Kullarım,sana benden sorduklarında şüphesiz ben çok yakınım bana dua ettiğinde,dua edenin duasını kabul ederim(Bakara suresiAyet 186)

قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ ۖ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا

"Deki :Duanız olmasaydı,Rabbim size değer verirmiydi ? (Furkan suresi ayet:77 )

أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ ۗ أَإِلَٰهٌمَعَ اللَّهِ ۚ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونَ

"(O taptığınız aciz putlar mı),Yoksa darda kalmış a,kendisine dua ettiğiniz zaman,icabet eden,fenalığı gideren ve sizi yeryüzünün hükümdarı kılan (Allau Teala) mı( daha hayırlıdır?)Allah ile beraber br ilah ( var ) mı? Siz ne kadar az düşünüyorsunuz"(Neml suresi Ayet:62)

ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ

"Rabbinize yalvara yakara,gizlice dua edinŞüphesiz ki O haddi aşanları (Peygamberlerin mertebesine ulaşmak ve göklere yükselmek gibi kendine layık olmayan şeyleri isteyerek sınırı geçenleri) sevmez"(A'raf suresi Ayet:55)

وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا ۚ إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِينَ

"Ona korkarak ve umarak dua edinŞüphesiz ki,iyilik edenlere Allah'ın rahmeti çok yakındır"(Araf suresi Ayet 56)

وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا

"En güzel isimler Allah'ındırO halde O'na,bunlarla dua edin"(Araf suresi Ayet 180)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com