Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2008, ekim, haberleri, hayko26dan

Hayko26dan 3 Ekim 2008 Haberleri

Eski 10-03-2008   #1
hayko26

Hayko26dan 3 Ekim 2008 Haberleri

Meteorolojiden önemli uyarı
Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Çanakkale, Bozcaada, Gökçeada, Balıkesir'in kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık ve Burhaniye) ve İzmir'in kuzey çevreleri (Foça ve Dikili) ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'de kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı

Cevap : Hayko26dan 3 Ekim 2008 Haberleri

Eski 10-03-2008   #2
hayko26

Hakkari'de teröristler karakola saldırdı
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından bir karakola roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi

Karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı Edinilen bilgiye göre, saat 2300 sıralarında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü köyündeki Karataş Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı Çatışmanın halen devam ettiği bildirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #3
hayko26

Süper Loto devretti
Ankara (AA) - Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişinde de 6 bilen çıkmayınca 6 milyon 390 bin 304 YTL 30 YKr haftaya devretti Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 50 Hafta çekilişinde 5 bilen 48 kişi 7 bin 712 YTL 50'şer YKr, 4 bilen 4 bin 75 kişi 98 YTL 85'er YKr, 3 bilen 87 bin 889 kişi de 7 YTL 40'ar YKr ikramiye kazandı

Bu haftaki çekilişte, 7 milyon 813 bin 696 YTL 65 YKr ikramiye dağıtıldı Hasılattan Türkiye'nin tanıtımı, Çocuk Esirgeme Kurumu, Olimpiyat Oyunları, Savunma Sanayi ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna toplam 1 milyon 708 bin 072 YTL 19 YKr, KDV olarak 1 milyon 134 bin 233 YTL 69 YKr, Şans Oyunları Vergisi olarak da 632 bin 619 YTL 33 YKr aktarılacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #4
hayko26

Bayram beklentileri karşılamadı
AYDIN (İHA) - Konaklama sektöründe yüzde yüz doluluk yakalayan ve kruvaziyer turizmde ise arife günü dahil 20 turist gemisini ağırlayan Kuşadası'nda bayram yine de esnafın beklentilerini karşılamadı Özellikle her şey dahil sistemi nedeniyle tatilcilerin otellerden dışarı çıkmaması, gemiyle gelen turistlerin büyük alış veriş merkezlerine yönlendirilmesiyle Kuşadası'nda esnafın umutları da boşa çıktı Yüksek dolulukla geçen ve halen devam eden turizm sezonuna rağmen umduğunu bulamayan Kuşadası'nda çarşı esnafı yine hayal kırıklığı yaşadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #5
hayko26

Aile, doktoru yanlış anlayınca
KARS (İHA) - Kars'ta bir böbreği olmayan ilköğretim 7 sınıf öğrencisi İsmail Malkoç, iştahsızlık nedeniyle her gün yumurta yiyerek yaşamını sürdürüyor Maddi imkansızlık içinde olan Malkoç ailesini ziyaret eden Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, İsmail'in tedavisi için gerekli yardımın yapılacağı sözünü verdi

Sadece yumurta yiyerek yaşama mücadelesi veren 12 yaşındaki İsmail Markoç'un hayat hikayesi Vali Mehmet Ufuk Erden'i de derinden yaraladı Vali Mehmet Ufuk Erden ve Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi eşleriyle birlikte İsmail'in yaşadığı Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Er Emin Sokak Numara 22'deki evine gitti Baba Miktad ve anne Şahnigar Markoç'tan İsmail'le ilgili bilgi alan Vali Erden, İsmail'in durumuna çok üzüldü Anne Şahnigar Markoç, oğlu İsmail'in küçük yaşlarda bir rahatsızlık geçirdiğini ve hastanedeki doktorun tavsiyesini yanlış anlamasından dolayı bu durumlara düştüklerini söyledi

Anne Şahnigar Markoç, Erzurum'da çocuk doktorunun, "Çocuğunuzu götürün kontrol için 3 ay sonra yeniden getirin" dediğini söyleyerek, "Bu doktorun '3 ay' dediğini '3 yıl' olarak anladım ve çocuğumu 3 yıl sonra götürdüm Doktor baktı çocuğun böbreği büyümüş Sonra doktor beni azarladı ve kovdu Dedi ki, 'Sen ne biçim annesin, ben sana 3 ay sonra getir dedim sen 3 yıl sonra getirip bu çocuğun hayatını karattın' Ben doktorun dediğini anlamamıştım O zaman ben 'kendi böbreğimi vereyim' dedim Doktor olmayacağını söyledi Şimdi de bir böbrekle yaşıyor" diye konuştu

Derslerinde oldukça başarılı olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7 sınıf öğrencisi İsmail Markoç, üniversiteyi okuyup avukat olmak istediğini belirtti Vali Erden de, "Hedefine ısrarla ve kararlılıkla gidersen ulaşırsın Keşke bütün çocuklarımız senin gibi 'ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım' diye hedef koysalar başarı kaçınılmazdır Okuyacağım diyen herkese biz destek vereceğiz" dedi

Vali Erden'in, İsmail'in tedavisi için yapılacak ne varsa ilgilenileceği sözünü vermesi aileyi sevince boğdu Vali Erden daha sonra, 11 yıl önce Susuz ilçesinin Yaylacık köyünden gelerek Kars'ta yerleşen ve kirada oturan Markoç ailesine de yardım sözü vererek evden ayrıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #6
hayko26

Ayvalık'ta 57 kişi gözaltında
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, DTP'li vekillerin beldeye geleceği haberleri güvenlik güçlerini alarma geçirdi

Beldenin giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, jandarma ekipleri de beldede devriye geziyor Akşam saatlerinde Altınova'da olması beklenen DTP'li milletvekili ve partililerin, yaşanan gerginlik nedeniyle beldeye gelmeyebilecekleri, açıklamayı Ayvalık'ta yapabilecekleri öğrenildi Bu arada, Vali Selahattin Hatipoğlu'nun da belde sakinleriyle bir araya geleceği öğrenildi

Olaylarla ilgili 15 olan gözaltı sayısı ise, 42 kişinin daha gözaltına alınmasıyla 57'ye yükseldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #7
hayko26

Doğu Perinçek, Ergenekon'un kitabını yazıyor
Tekirdağ - Ergenekon davası kapsamında Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, eşi Şule Perinçek ziyaret etti

Şule Perinçek, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin ''Ergenekon''un kitabını yazdığını söyledi

Eşinin suçsuz olduğunu ve bunun yakında başlayacak davanın duruşmalarında ortaya çıkacağına inandığını ifade eden Şule Perinçek, eşinin bayram dolayısıyla yazdığı mesajını okudu

İP liderinin, aynı davadan dolayı tutuklu 2 generalin durumuna çok üzüldüğünü belirten Perinçek, şunları kaydetti:

''Perinçek, 2 generalimiz için her Türk vatandaşı gibi çok üzgün ve kaygılı Eşimin sağlık durumu iyi İçeride düzenli bir hayatı var Zaman bulamayıp yazamadığı kitapları yazıyor Basım aşamasında 3–4 tane kitap oldu Ergenekon'un kitabını da yazıyor '3 generalimiz' isimli bir kitabı da basıma hazır bir şekilde Kitaplarını el ile yazıyor 12 Martta ben içerdeydim

Ama bizim daktilomuz vardı Zorluk bizi yıldırmıyor 200-300 sayfayı elle yazıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #8
hayko26

Gökpınar Baraj Gölü'ndeki balık ölümleri sürüyor
DENİZLİ (İHA) - Denizli'de yaklaşık 2 hafta önce yaşanan balık ölümleri, bu sabah yine tekrarlandı Binlerce ölü balık kıyıya vururken, bölgeye gelen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı

Denizli Gökpınar Baraj Gölü'nde yaklaşık 2 hafta önce gece binlerce balık ölümünün yaşanmasının ardından, bugün de yine çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu Avlanmanın serbest olduğu bölgeye bu sabah giden balıkçılar, su üstünde ve kıyıya vurmuş ölü balıklarla karşılaştı Yaşanan kuraklık sebebiyle büyük oranda suyun çekildiği baraj gölünde, bazı balıkçılar gördükleri karşısında avlanmaktan vazgeçerken, binlerce ölü balığın kıyıya vurması tepkileri de beraberinde getirdi Vatandaşlar, bazı şahısların içine çeşitli zehirleyici madde konulan yiyecekleri göle bıraktıklarını, bu yiyecekleri yiyen balıkların da zehirlenerek kıyıya vurduğunu öne sürerek, yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istedi Bir kişinin paletle göle girdiğini ve balıkları zehirlediğini iddia eden vatandaşlar, zehirlenen balıkların kıyıya vurduğunu ve toplanarak götürüldüğünü, buna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti 2 hafta arayla tekrarlanan ölüm olaylarının ardından, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, bugün baraj gölüne gelerek incelemelerde bulundu Ellerinde poşetlerle gölün çeşitli yerlerinden ölü balıkları toplayan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, toplanan balıkların İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderilerek ölüm sebebinin ortaya çıkarılacağını söyledi

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma Timi tarafından da balık ölümleriyle ilgili incelemelerin sürdürüldüğü öğrenildi

Yaşanan balık ölümlerine rağmen bayramın 3 günü göle gelen bazı vatandaşlar, balık tutmaya devam etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #9
hayko26

İstanbul'un barajları doluyor
İstanbul'daki barajlar son bir haftada yağan yağmurlar ile rahat bir nefes aldı Barajlardaki doluluk seviyesi yüzde 25'in üzerine çıktıGlobal ısınma ve yağmurların az yağması ile birlikte susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul, son yağmurlarla birlikte biraz olsun rahatladı Bayram öncesindeki sağanak yağmurlar, barajlardaki su seviyesini iki kata yakın artırdı Bundan bir ay önce yüzde 13 seviyelerine kadar gerileyen doluluk oranları, bugün itibariyle yüzde 2538'e kadar yükseldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-03-2008   #10
hayko26

Baklalı'da 100 yıllık tapu sorunu çözüldü
ADANA (İHA) - Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Baklalı beldesinde “Meşelik” olarak bilinen ve yaklaşık 100 yıldan bu yana kanayan yara haline gelen arazide gülen taraf vatandaş oldu Yıllardır süren tapu davası, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da girişimleriyle çözüme kavuştu

Baklalı beldesinde gerçekleşen tapu dağıtım töreninde konuşan Başkan Durak, “Malınıza iyi sahip çıkın Yoksa birileri gelir işgal eder Buralar Türkiye'nin en mümbit toprakları, kıymetini bilin” dedi

Durak'tan sonra halka hitap eden Baklalı Belde Belediye Başkanı Süleyman Göçmen ise, “Bu 100 yıllık sıkıntının çözümünde bize yardımcı olan ve beldemize yapılan her hizmette imzası bulunan Sayın Başkanımız Aytaç Durak'a belde halkım adına teşekkür ediyorum Kanayan bir yara haline gelen sorunu çözmenin mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu

İncirlik Belediye Başkanı Vedat Karadağ'ın da katıldığı törende 200 kişiye tapuları dağıtıldı
Baklalı Stadı'ndaki törende sahneye çıkan yerel sanatçı Ali Turaç söylediği şarkılarla, Baklalı halkının mutlu gününe renk kattı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com