Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayetlerle, tasavvuf

Ayetlerle Tasavvuf

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayetlerle Tasavvuf

Sonsuzluk Nebisi’nin (SAV) öteler ve yükseklikler alemine ait miracı değil, bu o has ismiyle tek ve mutlak miraç, bir de Yüce Allah (CC) Hzleri’nin her mümin kuluna her iman sahibine açık bıraktığı bir yol var ki, o da Allah (CC) Hzleri’ne erme yolu “Tasavvuf YoluTarikat” Kısaca ifade edecek olursak erenlerin nurlu yolu Hem öyle bir yol ki, nice mana erleri bu yoldan yürümüş ve nur denizinin hakikat sahiline ermişlerdir Bu hususta Yüce Allah (CC) Hzleri buyurur: “Ey insanlar! Sizden her bir Peygamber (AS) için, bir şeriat ve bir yol tayin ettik” [1] Ayet-i Kerimesi ile vacib olmuştur Burada “minhac”, “Münevver bir yol” demektir Hak Teala (CC) Hzleri kıyamet gününde kullarına sual buyuracak diyecek ki: “Ey kulum! Benim böyle bir emrim var idi Sen aradın mı?” “Aradım ama bulamadım” derse ve mürşid de o zaman bulunmamış ise, Allah-ü Zülcelal (CC) Hzleri’nin cevaptan mülzem olması lazım gelir Halbuki Allah (CC) Hzleri mülzem olur mu? Her zamanda irşadı halk için bir kulunu aleme ibraz buyurmuştur Çünkü öyle olsa kulun vus’atı dışında bir teklif olacaktır Eğer o kimse derse ki: “Ya Rabbi! Buldum ama kalbim sevmedi, teslim olamadım Cenab-ı Hakk (CC) Hzleri buyurur ki: “O kuluma başka kullarım tabi olmamış mı idi?” Tevatüren onun mürşid olduğu malum değil miydi? Madem ki hakkında tevatür var idi, senin de şer’an kabulün lazım gelirdi diyecek ve o kul azaptan kurtulamayacaktır
Turuk-i Aliyyenin esas itibariyle hepsi birdir, muhammediyyedir Ulu Mevlamız (CC) şöyle buyuruyor: “(…) Allah (CC) ancak takva sahiplerinden kabul eder (…)”[2]
Bu yolda Allah (CC) Hzleri’nin Resulü’nden (SAV) başlayıp en son veliye binlerce mürşidi kamil ve nice nişansız Allah (CC) Hzleri’nin dostları devam edegelmiştir
Şunu da tesbit edelim Önce iman olmadıkça hiçbir oluş yok Evvela Şeriat, daha sonra Tarikat (gidilen yol), derununda marifet, peşinden de hakikat gelir Tek kelime ile Tasavvuf dediğimiz güneş yol, günümüzde gönlü kan yuvası haline gelmiş nice irfan öksüzleri var ki, Tasavvufun (Tarikatın) dine sonradan girdiğini sanırlar Gerçek şudur Şeriat (Allah’ın cc tüm emirleri) O’nun (SAV) Alemlerin Fahri Ebedisi Nebiler Nebisi’nin (SAV) zahiri, Tasavvuf ta batınıdır Bu hususta Yüce Mevla (CC) şöyle buyuruyor: “O (CC), (herşeyden önce mevcut olan) Evvel’dir ve (her şey helak olduktan sonra geriye kalacak) ahirdir (Varlığı sayısız delillerle) zahirdir ve (akılların idrak edemeyeceği zatı ise) batındır O herşeyi bilendir”[3] Ayet-i Kerimesi ile Şer-i Şerife muvafık ve mutabık olarak Tarikat, Hakikat ve Marifet beyan olundu
Şüphe yok ki, bu sürede zikrolunanlar da, temiz bir kalbi olan veya can kulağı ile dinleyen kimseler için bir ihtar ve ibret dersi vardır Kaf Suresi’nin 37 Ayet-i Kerimesinin işareti, basiret ve insaf ehline kafi gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com