![]() |
Fiqra'lar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fiqra'lar...Bir bilim adamı pirelerle deney yapıyor ![]() ![]() koparıyor ve "Sıçra" diyor, pire yine sıçrıyor! ![]() ![]() kopmuş olarak zıpladı ![]() Ayaklarını koparıyor ve "Sıçra" diyor, pire zıplayamayınca 2 ![]() ![]() * İlk defa helikopter gören Temel, Dursun' a sormuş; - Dursun, bu nedur da? Dursun, gayet sakin cevap vermiş; - Haçan, bu olsa olsa bin yaşında bir sinek dur ![]() * Doktor, akıl hastasının iyileştiğine karar verip akıl hastasını taburcu etmiş ![]() -"Doktor Bey, size hediye ayakkabı yapacağım ama sorayım dedim, topuğu önde mi olsun arkada mı? Ünlü bir sopranonun konserine giden baba oğul ilgiyle konseri dinliyorlardı ![]() "Baba, öndeki amca elindeki sopayla niye kadını korkutuyor ?" Baba; "Korkutmuyor oğlum, yönetiyor!" "Eee, peki o zaman kadın niye avaz avaz bağırıyor " Küçük Ahmet, bakkala öfkeyle sordu: - Neden hep küçük yumurta veriyorsun? - Taşıması , kolay olur da ondan ![]() Ahmet eksik para verip yumurtaları alıp giderken bakkal seslendi: - Ama sen eksik para verdin ![]() Küçük çocuk arkasına dönüp gülerek: " Para daha çabuk sayılır da ![]() ![]() ![]() Nuri okuldan eve bir gözü mosmor dönmüştü ![]() "Aşk olsun yine mi dövüştün okulda? "Şey büyük bir çocuğun küçüğü dövmesine engel olmaya çalıştım da anneciğim ![]() "Aferin bak bu cesaret işi ![]() Nuri gayet sakin; " Ben! " Vurdumduymaz bir adamın evi yanmış ![]() ![]() " Koş efendi, evin yanıyor ![]() Adam sakince cevap vermiş : "Ev işlerine karım bakıyor ![]() Küçük çocuk, kendinden daha büyük olana yan yan bakarak: "Söylediğin sözü geri alman için sana beş dakika süre veriyorum!" dedi ![]() "Bak hele sen ![]() ![]() "Peki söyle ne kadar zaman istiyorsun?" dedi ![]() Bir sergide ünlü romancı, ressam arkadaşına: "Kutlarım sergi açılışına bakanlar gelmiş" Bunun üzerine Ressam: "Ne önemi var ki, bakanlar geleceğine, keşke biraz da alanlar gelseydi ![]() ![]() Doktor, hastasına o güne dek yaptığı tahlillerin sonuçlarını açıklayacak; "Size bir kötü, bir de daha kötü haberim var ![]() ![]() ![]() "Hayır, olamaz ![]() "Dünden beri size ulaşmaya çalışıyorum ![]() Delinin biri intihar etmeye karar ve kendini asmaya çalışır ![]() - Ne yapıyorsun? - Görmüyor musun, intihar ediyorum ![]() - Öyle ise ipi boğazına bağlasana - Bağlarsam boğulurum ![]() Yıl sonunda öğrenci, uzaktaki ailesine gönderdiği faksta şunları yazıyordu; "Babacığım okullar kapandı ![]() ![]() ![]() Babası oğluna görgü kuralarını öğretiyordu : "Örneğin oğlum, bir eve gittik ![]() "Afiyet olsun" der oğlu ![]() "Peki neden bu söylenir?" deyince oğlu ; "Neden olacak, buyurun desinler diye ![]() ![]() Yargıç, hırsıza şöyle sorar: "Söyle bakalım, soyduğun dükkana nasıl girdin?" Hırsız, biraz düşündükten sonra soruyu şöyle yanıtlar: "Efendim, biz buraya yargılanmaya mı, yoksa meslek sırrı vermeye mi geldik ![]() ![]() Acıkmış olarak eve dönen Mehmet annesine, "Akşama ne var?" diye sorunca, annesi; "Saymakla bitmez oğlum" dedi ![]() "Güzel, nelermiş bunlar?" deyince, annesi gülümseyerek, "Pirinç pilavı!" dedi ![]() Küçük Zeynep annesine; "Bana yeni bebek alsana, anne ![]() ![]() "Bebeğin var ya kızım; yenisini ne yapacaksın?" diyence, küçük Zeynep; "Ben varken, sen kendine yeni bir bebek aldın ya!" der ![]() Öğrencinin biri sürekli yaramazlık yapıyormuş ![]() ![]() ![]() "Ben oruçluyum!" der ![]() "Eee oruçluysan ne yapalım?" deyince, öğrenci; "Annem bana sakın bir şey yeme dedi evden çıkarken ![]() ![]() Yüzü gözü yaralı adam muayehane kapısından içeri girerken der ki; "Her tarafımı arılar soktu ![]() "Peki o zaman şöyle oturun da size birkaç iğne yapalım" der ![]() Hakim Sorar: - Oğlum adın nedir? - Temel ama, "Z"si yok! Hakim: - Temel'de "Z" olurmu, be adam? - Haçan hakim pey ne kızayısun, pen de zaten "Z"si yok dedum! Kızın biri okulda çok geveze idi ![]() ![]() -Kızınız çok geveze, diliyle ortalığı karıştırıyor ![]() ![]() Telgrafın cevabı gelir: -Siz gelin bir de annesini görün ![]() Adamın biri sormuş; -Cüzdanımı sen mi aldın? -Altı mahallenin, altıncı sokağının, altıncı apartmanının, altıncı odasının, altıncı çekmecesinde duran Kur'an'a el basarım ki ben almadım ![]() ![]() ![]() Temel idama mahkum olmuş ![]() ![]() -Ne biçim son arzudur bu? _ -Zehirlitur tiye tiye pağa yedurmetiler ![]() ![]() Karadenizli atlet öğünüyordu: -Ben 100 metreyi tam 8 saniyede koşayurum ![]() -Ciddi misin, dedi arkadaşı ![]() ![]() Bizimki hafifçe kasılarak cevap verdi: -Çestirmeden cideyurum daa ![]() ![]() ![]() Yüzme bilmeyen bir turist denize düşmüştü ![]() ![]() -Help! Help! Yoldan geçen Temel onu gördü ![]() -Ula ingilizce öğreneceğine, yüzme öğrenseydin ya! ![]() ![]() İki adam aralarında konuşuyorlardı: -Küçükken gözlerim görmediği için bana voleybol oynatmazlardı ![]() -Ne vazifesi? -Hakemlik! Anne küçük kızına anlatıyordu ![]() "Bak kızım, gelinler en mutlu günleri olduğu için nikahta beyaz giyerler ![]() Küçük kız bir an düşündü ![]() "Yaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük Dursun Temel'e sorar: -Temel emice Cemil MERİÇ kimdur? -Büyük bir yazar idi ![]() ![]() -O da küçük yazsa idi ![]() ![]() ![]() Temel kahveye koşarak gelir, telaşla: -Dursun öldi! ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvedekiler bu haber üzerine birer yorum yapmaya başlarlar ![]() -Dursun sapasağlam adamdi neden öldi ki? -Uşağım hiç bir laz acindan ölmez ![]() ![]() -Pelki utanmiştur istemeğe -Gördinmu uşağım ![]() ![]() ![]() ![]() Her bir kahkaha bir tane pirzola demektir ![]() ![]() ![]() ![]() Temal atılır: Desene Dursun sen teminden beri koca bir sığır yedun ![]() Bir gün ufak, bir çocukla ninesi karşıdan karşıya beraber geçeceklermiş, nine 80, çocuk ise 5 yaşlarındaymış ![]() -Oğulum karşıdan düt düt geliyor, çabuk geçelim, demiş ![]() Bunun üzerine çocuk: -Yok nine, o dütdüt değil, sekiz silindirli mercedes demiş İlkokula giden oğlunu karşısına alan baba, başladı nasihata: -Bak oğlum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Dilenci mi? -Evet dilenci! ![]() ![]() -Bunu daha önce söylesene baba! ![]() ![]() ![]() ![]() Temel, Cemal ve diğer karadenizliler açık denizde küçük bir tekne ile fırtınaya tutulmuşlardı ![]() ![]() Temel: -- Uyy, kurtarun pizuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geminin güvertesinden birisi de yanıt veriyordu: -- Biz adam almıyoruz, biz adam almıyoruz ![]() Bunu duyan Temel: -- Uyy, haçan piz lazuz, laz, alun pizu ![]() Yıl sonu tatili yaklaşmıştı ![]() ![]() ![]() -- Anneciğim, tatil oldu geliyorum ![]() ![]() ![]() Duruma canı sıkılan ve morali bozulan annesi, oğluna şu cevabı verdi: -- Baban hazır, asıl sen kendini hazırla! ![]() ![]() Akşam eve dönen adamı karısı kapıda karşıladı ![]() -- Bugün neredeyse, duvardaki saat annemin başına düşecekti ![]() ![]() ![]() -- Sahi mi? O saat hep geç kalıyor zaten ![]() ![]() ![]() Hocaya sormuşlar -- Hz ![]() Hoca hemen cevaplamış: -- Mutlaka erkekti, dişi olsaydı ağzını uzun zaman kapalı tutamazdı ki ![]() |
![]() |
![]() |
|