![]() |
Oktay Usta’nın Mutfak Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
Oktay Usta’nın Mutfak SırlarıOktay Usta’nın mutfak sırları Oktay Usta'nın mutfak sırlarını uygulayarak mutfakta harikalar yaratabilirsiniz ![]() • Çikolatayı eritmek için, çikolatayı bıçak yardımıyla mümkün olduğu kadar küçük parçalara ayıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, sosun kokusunu daha da belirgin kılar ![]() • Çikolatayı mikrodalga fırında da eritebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() • Erimiş çikolata ustalık gerektirir ![]() ![]() ![]() • Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa, tadı çok daha değişik olur ![]() • Hazırladığımız kekin üzerine çikolata sosu dökeceksek, çikolataya biraz tereyağı koyalım ![]() • Kesilmiş pastanın kurumaması için, yanına yarım elma koyup üzerine örtelim ![]() • Pasta yaparken kullanacağımız meyvelerin uzun süre dayanmaları için, toz şekere bulamalıyız ![]() • Pasta yaparken içine koyacağımız üzümlerin dibe çökmesini istemiyorsak, hamura katmadan önce tereyağına bulayalım ![]() • Rulo pasta hamurunu pişirmek için, fırın ısısı ortanın üzerinde olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() • Tart hamuru hazırlarken kullanacağımız su çok soğuk olmalıdır ![]() ![]() • Tart hamuru hazırlarken topak topak olursa, üzerine 1 adet yumurta sarısı ekleyip iyice yoğuralım ![]() • Tart hamurunun çatlamasını önlemek için, buzdolabından çıkardığımız soğuk tereyağını kullanalım ![]() • Tart hamurunu kolay yoğurmak için, tereyağını küçük parçalara keselim ![]() • Tart hamurunun pişerken biraz kabarıp yumuşak olması için, hamura amonyak tuzu veya onun yerine yarım kahve kaşığı karbonat koyalım ![]() • Tart hamurunun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için, hamuru naylon bir poşete koyup merdaneyle yuvarlak açalım ![]() • Tartımızı pişireceğimiz zaman tart kalıbımızı, özellikle fırın tepsisine koyalım ![]() ![]() • Turtayı, pandispanya hamurundan yapacaksak; hamura, yumurtalarla un çırpıldıktan sonra 30 gram erimiş soğuk tereyağı katalım ve iyice karıştıralım ![]() ![]() • Meyveli tart yaparken fırında erimemesi için, tartın üzerine tam kıvamında olgunlaşmış meyvelerden dizelim ![]() ![]() • Pandispanyayı pişireceğimiz kalıbın kenarlarını yağlamayalım ![]() ![]()
__________________
|
![]() |
![]() |
|