![]() |
Karisik Fikralar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karisik FikralarSuna'nın başı ağrıyordu ![]() ![]() - Bu hap şimdi senin baş ağrını geçirir ![]() Kolay yutmasına yutarımda, hap mideme girdikten sonra başıma giden yolu nereden bulacak? * Lüks bir lokantada müşterilerden biri önüne konan yemeği görünce bağırmaya başladı: - Ben bu baklayı yiyemem ![]() -Fayda etmez efendim, o da yiyemez! ![]() ![]() * Ressam İki arkadaş, sergide bir tabloyu seyrediyordu ![]() -Şuna bak, dedi, güneşin doğuşunu ne güzel canlandırmış ![]() Öbürü düzeltti: -İmkânı yok, mutlaka güneşin batışıdır ![]() -Belki öyledir ![]() -Ressamı tanırım, sabahları onbirden önce kalkmaz ![]() * * Öğretmen sınıfta ders anlatıyordu ![]() -Söyle bakalım oğlum, köylüler kurtları niçin öldürürler? -Kuzuları öldürdükleri için, efendim ![]() Ön sıralarda oturan Ayla, hemen atıldı: -Öyleyse kasapları niçin öldürmüyorlar? * * Doktor, akıl hastasına sorar: -Bir kulağını kesersem ne olur? -Canım yanar ![]() -Ya iki kulağını keserse -O zaman iyi göremem ![]() -Peki ama niçin? ' -Niçini var mı canım? İki kulağımı da keserseniz gözlüğümü nereye takarım? ![]() ![]() * * Dil bilgisi dersinde öğretmen öğrencilere sordu: -"Bağırmadım, bağırmadın, bağırmadı" deyince ne anlarsınız? diye sordu ![]() Kimseden çıt çıkmıyordu ![]() ![]() Neden sonra ön sıralardan Temel ayağa kalkarak söz hakkı istedi ![]() -Önemli bir durum yok efendim ![]() ![]() * * Temel İstanbul'a yeni taşınmış ![]() ![]() Temel, kimseyi beklemediğinden merakla kapıya yönelmiş ve seslenmiş; -Kim o? Kapıcı: -Çöp! diye bağırmış ![]() ![]() ![]() Temel gayet sakin ve kibar bir dille konuşmuş: -İhtiyacımız yok ![]() ![]() ![]() * * Boks maçı hayli heyecanlı geçiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * - Temel bey, dairelerimiz aynı genişliktedir ![]() ![]() - On yedi top aldum ![]() Komşu da duvar kâğıdını alır, evi kaplatır, ama epeyce de kâğıt elinde kalır ![]() - Yahu Temel, ben de on yedi top aldım ama, yedi top arttı! - Eyi, benum da o kadar artmıştı! * * - Yahu Recep, bizum Fadume'nun çok köti bi huyi vardur ![]() - Temelcuğum, peki o saate kadar ne yapayi? - Penum eve gelmemi bekliyor! * * Karadeniz'de bir köyden geçen bir yabancı arabasıyla bir tavuk ezer ![]() ![]() ![]() parasını vermek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bizim köyde yamyassı tavuk yoktur ![]() Temel Karadenizlinin fırınından bir ekmek alacak ![]() - Ha oradan bi ekmek vermeni rica edeyirum! - Ula parasını verecek misun? - Elbette vereceğum ![]() - Haçan parasını vereceksen ne diye rica edeyisun? İsmet Paşanın oğlu Erdal İnönü, bir seçim mitingi için Rize'ye gider ![]() - Habu konuşan adam da kimdur? Derler ki: İsmet İnönü'nün oğlu Erdal'dır! - Uy desene Paşanun çok günahını almışuz ![]() ![]() ![]() Temel, karısı Fadime'yi bademcik ameliyatı yaptırmıştı ![]() - Aslında bu ameliyat gecikmiş, daha çocukken yapılmalıydı ![]() Temel hemen söze girer: - O zaman faturayı kayınbabamı gönder de, hasabını o ödesun! |
![]() |
![]() |
|