![]() |
Fıkralar2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkralar2Erzurum'a bilgisayarın daha yeni yeni gelmeye başladığı zamanlara ait bir anıyı Erzurum Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'ndan Mansır Bey anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Kardeşim sizin anlattıgınız kimi yapirem fegat program düzgün çalışmiir ![]() - "Nasıl yapıyorsunuz?" - "Senin anlattıgın kimi ![]() - "Hata ne?" - "Yazdıgım bilgiler kaydetmeme ragmen saklanmiir ![]() - "İşlem basamaklarını tek tek anlatır mısınız? ![]() - "Tamam" diyor ve başlıyor, anlatmaya ![]() - "Programı açirem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------- Vezirler huzura çıkmışlar: - Padişahım, hazinede para kalmadı ![]() ![]() ![]() ![]() - Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş ![]() ![]() - Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! Padişah, - Tamam, demiş ![]() - Tepki var mı? - Hiç bir tepki yok! - İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah: - Var mı şikayet? - Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş: - Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini, -Halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, Padişah sormuş: - Var mı şikayet? Ses yok ![]() -Var mı şikayet ? Şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş: -Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya! ![]() ![]() - Eeee!, demiş Padişah bir umutla ![]() ![]() ![]() - Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyız, bir adam daha koysanız ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------ Temel ile Dursun her gün mendirekte balık tutarlarmış ![]() -fişna edup, hamile piraksam, penden çocuğu olsa, senle pen ne olurduk?" Temel sakin, yanıtlamış: -"Ödeşmiş olurduk ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------ Babası çocuğuna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Bak oğlum" demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "peki buba, buradan sosisi goysak, öteki taraftan öküz olarak çukar mu ?" diye merakla sormuş ![]() - "Maalesef evladım, o teknoloji bir tek senin ananda var ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------- Diyarbakır'da Şehmus okula gelir, tabii bizim Şehmus ilkokul talebesi, ama her tarafı yara bere içinde, hoca sorar, "Şehmus oğlum ne oldu sana", Şehmus der, "Babam dövmiştir" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fıkralar2 |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkralar2hee güzelmiş bu tarafalrda söylerler diyarbakırlıymışsın bilirsin he harbi güldüm ya bande bi tane yazayım bari şimdi bir adam varmış şapkacıymış sepeti şapka doluymuş satarken yorulmuş bir agacın altında dınlenmek için uzanmış uyandıgında şapkaların hiçbiri yokmuş bi tek kafasındakı kalmış sağa sola bakmış kimse yok sonra kafasını kaldırmış bakmışkı agaçta maymunlar her birinin kapasında şapka adam düşünmüş ben bu şapkaları nasıl etsemde alsam dıye ![]() ![]() ![]() ![]() aradan yıllar geçmiş bu adamın torunuda şapkacı olmuş yine satış yaparken aynı agacın altında dinlenmek istemiş gözünü açtığında şapkaların hıçbiri yokmuş kafasını yukarı kaldırmış maymunlar ![]() dedem bana bu olayı anlatmıştı dıyerek elindeki şapkayı tutmuş yere atmış maymunun birisi aşağıya inmiş şapkayı almış kaçmış ve demiş ki :''senin deden var da bizim dedemiz yok mu? |
![]() |
![]() |
|